۱۳۹۲ فروردین ۱۰, شنبه

التماس جمهوری اسلامی از دولت بریتانیا برای بالا بردن سطح روابط دیپلماتیک



علی اکبر صالحی ، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی  گفته است که منعی برای ازسرگیری روابط با بریتانیا وجود ندارد.
آقای صالحی در گفتگویی با سایت خبری مشرق نیوز درباره احتمال از سرگیری روابط با بریتانیا گفته است: " من آن موقع در جده بودم که به من راجع به این اتفاق خبر دادند. در واقع رفته بودم تا درباره مسئله سوریه مذاکراتی انجام بدهم و اتفاقا یکی از موارد مورد بحث این بود که سفارتخانه‌ها در سوریه امنیت ندارند. من در آن جلسه از سوریه دفاع می‌کردم که خبر دادند چنین اتفاقی در تهران افتاده است. همانجا در ماشین تلفنی با وزیر خارجه انگلیس صحبت کردم، یعنی او شماره من را گرفت و با هم صحبت کردیم و من گفتم که متاسفم از اتفاقی که افتاده و نباید این اتفاق می‌افتاد."

آقای صالحی در بخش دیگری از این گفتگو افزود: "مجوزی داده شده بود که تظاهرات کنند و این ایرادی ندارد ، اما این که از دیوارهای سفارت بالا بروند، بروند داخل سفارت و آن اتفاق ها را رقم بزنند.خب اگر آنها هم این کار را بکنند ما چه طور بگوییم که کار شما خطاست."



آقای صالحی دراین گفتگوبا تاکید براین که حمله به سفارتخانه بریتانیا "انصافا اتفاق سنگینی بود و نباید این اتفاق می    افتاد" 
گفت: "بالاخره آنها در خانه ما و در سرزمین ما بودند، و طبق مقررات و تفاهم هایی در این جا مستقر بودند، یکدفعه ما آمدیم ، خلاف همه آن مقررات و تفاهمات عمل کردیم که این کار،کار درستی نبود. الان هم ما به آنها گفتیم که کاردار شما می تواند بیاید ، برای این کار هم مصوبه مجلس را داریم که طبق آن مصوبه اختیاراین کار با وزارت خارجه است و می تواند هرطور که خودش صلاح می داند، عمل کند."
 البته شایان ذکر است که عوامل جمهوری اسلامی در حمله و تسخیر سفارتخانه ها سابقه بسیار درخشانی  داشته و دارند . 


 سفارت بریتانیا در خیابان فردوسی و اقامتگاه دیپلماتیک و مرکز فرهنگی بریتانیا در باغ قلهک تهران ۸ آذر سال ۱۳۹۰ مورد حمله گروهی از معترضان به سیاست های بریتانیا قرار گرفت.
در واکنش به این اقدام، بریتانیا کارمندان خود را از سفارتخانه‌ خارج کرد و دستور تعطیلی فوری سفارت ایران در بریتانیا را صادر کرد و از کارمندان سفارت ایران خواست که خاک بریتانیا را ترک کنند

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر