۱۳۹۱ اسفند ۱۰, پنجشنبه

آیا اقدامات وفعالیتهای نظامی جمهوری اسلامی تحریک کننده است یا تنش زا !


 بیش از ۳۰ سال است که واژه "دشمن" بر ادبیات دیپلماتیک، سیاسی، اجتماعی، نظامی و حتی اقتصادی  جمهوری اسلامی حاکم شده است. برنامه مناقشه‌بر‌انگیز اتمی ‌در کنار تغییر دکترین نظامی  جمهوری اسلامی که شامل برنامه موشکی با برد بلند و حضور نظامی در آب‌های بین‌المللی است از یک سو و خودبزرگ‌بینی و آهن‌پاره خواندن ناوهای آمریکا  « سرتیپ سلامی، جانشین فرمانده سپاه، ناوهای هواپیمابر آمریکا را "آهن‌پاره" نامیده است و سرتیپ نقدی، رئیس سازمان بسیج، نیز اخیرا در بوشهر گفت: ناوهای هواپیمابر دشمن در میدان رزم به اندازه قوطی کنسرو ارزش ندارند» از دیگر سو می‌تواند زمینه‌ساز برخورد نظامی شود که در نهایت به نفع مردم ایران نخواهد بود. 

به گفته کارشناسان نظامی، هدف پدافند هوایی، مقابله با تهدیدات هوایی است. اما هدف موشک‌ها، خاک "دشمن" است که معمولا هم اهداف نظامی نیستند. حتی ‌اگر تولید و خرید موشک‌های بالستیک، جزیی از دکترین "بازدارنده" هم باشند، ترکیب دراختیار داشتن چنین موشک‌هایی با یک برنامه مناقشه‌برانگیر اتمی بیشتر تحریک کننده است تا تنش‌زدا.
جنگ عراق و ایران پایان گرفت و بعد از آن سیمای سیاسی منطقه نیز به‌کلی دگرگون شد. همگام با دگرگونی‌های منطقه، اما برنامه موشکی جمهوری اسلامی نیز که تازه در آغاز راه بود، تغییر کیفی یافت و تا مرحله تولید موشک‌های بالستیک با برد بیش از ۲ هزار کیلومتر نیز پیش رفت.
شاید برای آن توپچی پدافندی که در آغاز دهه ۶۰ شمسی و در جریان جنگ عراق و ایران در تپه‌های عین خوش مستقر بود و از سر استیصال به‌سوی موشک‌های اسکاد عراقی تیراندازی می‌کرد، خرید موشک از لیبی و آغاز برنامه موشکی قابل فهم باشد اما برای کشوری که هنوز صف مرغ و برنج در آن وجود دارد، چه توجیهی می‌تواند داشته باشد؟فرماندهان نظامی در حالی از ماموریت حفاظت از منافع جمهوری اسلامی  در آب‌های بین‌المللی  سخن می‌رانند، که تعریف مشخصی از این منافع وجود ندارد. مگر اینکه به قول سردار مسعود جزایری "این نیرو با حضور هوشمندانه در آب‌های فرامنطقه‌ای و خطوط مواصلاتی اقتدار جمهوری اسلامی را نمایان" می‌‌کند.
 شایان ذکراست که چند سال پیش به دستور خامنه‌ای وظایف نیروی‌های دریایی سپاه و ارتش از یکدیگر تفکیک شدند. بر اساس این دستور تامین امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز برعهده نیروی دریایی سپاه پاسداران قرار گرفت و حوزه مأموریت نیروی دریایی ارتش، دریای عمان و "آب‌های بین‌المللی" تعریف شد و در شرایط جنگی، نیروی دریایی سپاه پاسداران تلاش خواهد کرد با بهره‌گیری از سلاح‌های غیرمتعارف دریایی، حضور نظامی قدرتمند آمریکا در خلیج فارس را از طریق مسدود کردن راه نفت‌کش‌ها و بستن تنگه هرمز جبران کند.
Read more