چکیده :شاید خیال دانشجویان این بود که دستکم حرمت تشییع جنازهی شهید را نگه میدارند و از خشونت و کتککاری و استفاده از گاز اشکآور دست برمیدارند. اما این تصور وقتی نقش بر آب شد که آنها شاهد حضور گسترده نیروهای شبه نظامی که سردار علی فضلی و سردار همدانی در محوطهی دانشگاه آنها را هدایت میکردند، قرار دادن بلندگو در اختیار حسین الله کرم و فحاشیهای گسترده علیه موسوی، کروبی، هاشمی و خاتمی...
کلمه – گروه سیاسی: اگرچه از دیروز پیشبینی میشد که تشییع پیکر پاک شهید صانع ژاله، با سازماندهی بسیج دانشجویی به یک برنامه نیمهرسمی و بیهویت تبدیل شود، اما هیچیک از استادان و دانشجویانی که امروز در یکی از سالنهای دانشگاه هنر محبوس شده بودند، تصور هم نمیکردند که دانشگاه اینگونه زیر چکمه نظامیان قرار گیرد و کوچکترین تحرک دانشجویان و دوستان شهید ژاله نیز با تهدید اسلحه و توهین و در مواردی ضرب و شتم از سوی لباسشخصیها روبهرو شود.
شهید ژاله عضو انجمن اسلامی، فعال در ستاد میرحسین و هوادار آیت الله منتظری بود
به گزارش خبرنگار کلمه، شاید خیال دانشجویان این بود که دستکم حرمت تشییع جنازهی شهید را نگه میدارند و در این روز، دست به حرمتشکنی دوباره از دانشگاه و دانشجو نمیزنند و از خشونت و کتککاری و استفاده از گاز اشکآور دست برمیدارند.
اما این خیال وقتی کاملا نقش بر آب شد که آنها دیدند سردار علی فضلی و سردار همدانی، بیهیچ پردهپوشی و البته با اضطراب و نگرانی از واکنش احتمالی دانشجویان، در محوطهی دانشگاه حضور یافته و در حال هدایت نیروهای خود هستند.
دانشجویان همچنین دیدند که بلندگو در اختیار حسین الله کرم، چهره شناخته شده و سابقهدار گروههای فشار، قرار گرفته تا به توهین و فحاشی و شعاردهی علیه موسوی، کروبی، هاشمی و خاتمی بپردازد.
گزارش خبرنگار کلمه از دانشگاه هنز حاکی است که از اولین ساعات صبح امروز – چهارشنبه ۲۷ بهمن – بیش از ۵۰۰ اتوبوس با آرمهای سپاه، وزارت دفاع، نیروی انتظامی و دانشگاه امام حسین، نظامیان لباس شخصی و نیروهای بسیجی را در اطراف چهارراه ولیعصر تهران پیاده کردند و این افراد به طور منظم و سازمانیافته در محوطهی دانشگاه هنر و اطراف آن مستقر شدند.
حجم پوسترها و تراکتهایی که نیروهای شبه نظامی و بسیجی با مضمونهای جهتدار و دروغین برای این برنامه تهیه کرده بود، به حدی زیاد بود که خبرنگار کلمه تعداد آنها را حدود ۵۰ هزار برگ تخمین زده و طبق مشاهدات او، بسیاری از بستههای این اقلام تبلیغاتی، باز نشده در کنار خیابان رها شده بود.
همچنین برای جلوگیری از حضور دانشجویان و اساتید دانشگاه هنر در تشییع جنازه دانشجوی شهید این دانشگاه، نیروهای شبه نظامی و بسیج تعداد قابل توجهی از آنها را در سالن کاربردی دانشگاه محبوس کرده بودند و گروهی از بسیجیان نیز در برابر آنها صف کشیده و شعار میدادند و در تلاش برای تحریک دانشجویان و ایجاد درگیری بودند.
تشییع جنازهی شهید ژاله، در نهایت با تدارکات و تمهیدات گستردهی نهادهای نظامی و امنیتی، از چهارراه ولیعصر به سمت دانشگاه تهران برگزار شد و هرگونه تحرک سبزها در این مسیر نیز با برخوردهای تند و خشن لباسشخصیها و نیروهای امنیتی روبهرو شد.
این برخوردها به حدی بود که خبرگزاری فارس هم نتوانست وجود آن را پنهان کند. این خبرگزاری وابسته به نهادهای نظامی، با دروغپردازیهای متداول رسانههای اقتداگرا، نوشت: “چند تن از دختران منتسب به جریان فتنه نیز در حالی که موهای خود را سبزرنگ کرده بودند قصد اخلال در تشییع جنازه شهید ژاله را داشتند که با واکنش مردم و دانشجویان مواجه شده و محل تشییع را ترک کردند.”
تابناک هم به شیوهی دیگر رسانههای اقتدارگرا، نوشت: “تعداد معدودی از هواداران جریان فتنه و خائن به آرمان های نظام و انقلاب، با دانشجویان شرکت کننده در تشییع جنازه شهید «صانع ژاله» درگیر شدند و از سوی دیگر دانشجویان شرکت کننده در این مراسم با شعار علیه موسوی و کروبی اغتشاشات روز دوشنبه را محکوم میکنند.”
آینده هم گزارش داد که “برخی دانشجویان دانشگاه هنر که ظاهر متفاوتی با میهمانان داشتند، با پرس و جوی انتظامات برنامه مواجه می شدند.”
بدین ترتیب برنامهریزی نظامیان برای دزدیدن هویت این شهید و تشییع او با تدابیر شدید امنیتی، به انجام رسید. اما شاید تنها قسمت ماجرا که در این برنامهریزی به آن توجه نشده بود، این بود که شهید صانع ژاله، اهل تسنن بوده است و تعیین ابوترابی برای نماز خواندن بر پیکر او، به همان اندازه بیتناسب است که بسیجی بودن او و ادعای ترورش توسط کسی غیر از نیروهای شبه نظامی.
اما ظاهرا نبود تناسب، چندان برای عوامل کودتا اثری ندارد، چرا که هدف آنها رجزخوانیهای بعدیشان درباره برخورد با سران جنبش سبز و تهدید به تحصن و .. بود که تا ساعت نگارش این گزارش، همچنان ادامه دارد.
همچنین گزارشهایی از دستگیری تعدادی از دانشجویان و مردم نیز وجود دارد که هنزو تایید نشده است.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر