۱۳۸۹ شهریور ۳۱, چهارشنبه

دیپلمات سابق ایران در بلژیک: منافع ايران دارد به يغما می رود

رادیوفردا:

دیپلمات سابق ایران در بلژیک: منافع ايران دارد به يغما می رود

فرزاد فرهنگیان، دیپلمات مستعفی سفارت ایران در بلژیک

فرزاد فرهنگیان، دیپلمات مستعفی سفارت ایران در بلژیک

۱۳۸۹/۰۶/۳۰
فرزاد فرهنگيان، رايزن دوم سابق سفارت جمهوری اسلامی ايران در بلژيک می گويد که به باور او و در سطح کارشناسی و سياسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی باور عمومی اين است که مردم، انقلاب و منافع ايران دارد به يغما می رود.

آقای فرهنگيان که در حال حاضر و پس از استعفا از رايزنی سفارت ايران در بلژيک به نروژ پناهنده شده و در اسلو به سر می برد، در گفت وگو با فهميه خضر حيدری از راديو فردا به مسائلی که از سوی سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی عليه او و ديگر ديپلمات های ايرانی مستعفی مطرح شده، پاسخ داد.

رامين مهمانپرست، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، گفته بود که دو ديپلمات ايرانی در کشورهای فنلاند و بلژيک ‌که به تازگی «در اعتراض به سرکوب مردم» از سمت خود کناره‌گيری کرده‌اند، به دنبال منافع شخصی بوده و انگيزه سياسی نداشته‌اند.



به گزارش خبرگزاری مهر، سخنگوی وزارت امور خارجه ايران روز سه‌شنبه استعفای دو ديپلمات ايرانی در فنلاند و بلژيک را کاری «زشت و تخلف اداری» دانسته و در عين حال هرگونه انگيزه سياسی برای اين اقدام را رد کرده است.

آقای فرهنگيان در پاسخ به گفته های آقای مهمانپرست گفت: «استعفای ما حتما انگيزه سياسی داشته، من خطاب به آقای مهمانپرست که مانند سعيد الصحاف صحبت می کند و با شناختی که ما از ايشون داريم، مانند سعيد الصحاف حرف می زند اما ما که ايشان را می شناسيم، می دانيم که فرقشان با سعيد الصحاف است که او به کارش اعتقاد داشت، ايشان آن اعتقاد را هم ندارد. اگر کسی انگيزه سياسی نداشته باشد نمی آيد در رسانه ها مطرح شود.ضمن اين که چه طور است که کشتن مردم و سرکوب مردم کارزشتی نيست اما استعفای ديپلمات به نشانه اعتراض را کار زشت می خوانند.»

سعيد الصحاف، آخرين وزير فرهنگ و اطلاع رسانی رژيم بعث عراق بود که بابت تکذيب اخبار و وارونه نشان دادن حقايق در زمان حمله آمريکا و نيروهای ائتلاف به عراق در سال ۲۰۰۳ به پديده ای در دنيای رسانه تبديل شده بود.

«شايد منظور پانزده ماه از کشتار مردم است»

سخنگوی وزارت خارجه همچنين با بيان اين که ماموريت ديپلمات‌های مستعفی به پايان رسيده بود، درباره انگيزه سياسی اين افراد از استعفا نيز گفته بود: ‌«انگيزه سياسی اين افراد را نه در وزارت خارجه و نه در خارج از کشور کسی باور نمی‌کند. به نظر می‌رسد اين افراد نوعی توجيه و منافع شخصی داشته‌اند.»

وی افزوده بود: «اين که ادعا می‌شود اين دو مشغول کار بودند و به دلايل خاص استعفا داده‌اند اين طور نيست، اگر کسی قصد سياسی داشته باشد بعد از گرفتن ۱۵ ماه حق ماموريت اين کار را انجام نمی‌دهد.»

فرزاد فرهنگيان در پاسخ گفت: «آقای مهمانپرست عوامفريبی می کنند. آنهايی که وزارت خارجه کار می کنند اين را می دانند که کارمندان وزارت خارجه قراردادی کار نمی کنند، تا زمانی که نيروها در ماموريت هستند، ديپلمات ايران در خارج از کشور محسوب می شوند و قراردادی در کار نيست.»

آقای فرهنگيان گفت: «ماموريت من به همراه سه تن از دوستانم که با هم آمده بوديم، سال آينده تمام می شود. شايد ايشان (رامين مهمانپرست) پانزده ماه را از از خرداد ۸۸ به بعد به نشانه شروع کشتار وسرکوب مردم گرفته باشند.»

وی افزود: «ما سی سال از زندگی خود را در يک ريتم خاصی و افکار خاصی گذرانديم و گذر از آن کار راحتی نيست. اگر من پارسال هم اين کار را می کردم، آقای مهمانپرست همين را می گفتند. من از خرداد پارسال در فکر بودم برای مردم چه بايد کرد. ما فکر می کرديم به جای دفاع از منافع مردم، داريم منافع آنها را تخريب می کنيم.»

فرزاد فرهنگيان در پاسخ به يکی از نمايندگان مجلس که گفته بود ديپلمات هايی که استعفا دادند مشکلات روحی و روانی دارند گفت: « متاسفانه يک ملتی را دچار مشکل روانی کردند و علت اين است که خود آقايانی که در راس امور هستند مشکلات روحی و روانی فراوان دارند و قطعا مردم هم گرفتار هستند. ماهم سلولی از سلول های مردم ايران هستيم. ما هم گرفتار مشکلات روحی و روانی هستيم و آن را قبول داريم اما فکر می کنم مشکلات روحی و روانی که خودشان دارند به مراتب بيشتر است.»

فرزاد فرهنگيان از سفارت ايران در بلژيک، حسين عليزاده از سفارت ايران در فنلاند و محمد رضا حيدری از سفارت ايران در نروژ، در اعتراض به وقايع پس از انتخابات، از سمت خود استعفا داده و تقاضای پناهندگی کردند.
نظرات
توسط: fridoon از: Quebec
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۷:۳۸
سخنان آقای فرهنگیان صادقانه به نظر میرسد ، از طرفی باید به دیپلمات های حاضر و آینده گفت زیاد وقت خود را صرف جواب دادن منطقی و طولانی به اظهارات مقامات ایرانی نکنند ...

توسط: علی
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۱۷:۲۸
امیدوارم در جبهه مبارزه بزرگ مردم ایران در راه نابودی استبداد باقی بمانید
موفق باشید.

توسط: Arash از: Tehran
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۹:۴۲
با سلام

به نظر من این کار شجاعت می خواد حالا فرقی نداره کی .مهم این هست که این کار انجام شده و امیدوارو تداوم داشته باشه

توسط: رضا آریا(رهگذر) از: نروژ
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۹:۱۳
درود به شرفشان . فعلآ که هفتاد میلیون جمعیت ایران به قید وٍثقه موقتآ آزاد هستند.

توسط: اواره از: ایرانی
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۹:۰۴
جناب اقای مهمانپرست اگر وقت انرا دارید یک روز را در فرودگاهای کشور سپری کن ناظر ملتی باش که هیچگونه شغال سیاسی نداشته ولی گروه گروه از کشور خود استفا میدهند حاظر اوارگی بد بختی در کشور های دیگری را ببینن ولی حاظر به تحمل دیدن شما ها نیستند اگر انسان هستید وتحصیلاتی دارید خوب است کمی فکر کنید ایا این حکومت حکومت انسان بر انسان است خجالت بکشید نه خودتان ابرو داشتید ودارید ونه ابرو برای این ملت گذاشتید ...

توسط: محسن از: تهران
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۸:۵۰
نه تنها منافع بلکه منابع ایران نیز.........نه اینکه میرود بلکه رفته است.......علاوه بر اینها (منابع ومنافع)آنچه بیش از هر چیز به یغما رفته آبروی ملت ایران است که چنان توسط حاکمان اسلامی تخریب شده که هیچ ملتی حاضر نیست در سرمایه گذاری با ایرانیان درخاک کشورمان مشارکت کند.

توسط: حسین از: وین
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۴:۵۰
شخصا برای دیپلماتهای مستعفی احترام قائلم. پشت کردن به منافع شخصی و ترجیح منافع واقعی ملت ایران و نه منافع حاکمیت کار آسانی نیست. آنهم این افراد که چند سال دیگر می توانستند بازنشسته شوند. معلوم است که سخنگوی وزارت خارجه ایران دروغ می گوید. او هم مجبور است دروغ بگوید. مگر آقای میهمان پرست کیست؟ او هم گروگان این رژیم است. دیپلمات اگر بدنبال منافع شخصی خودش باشد می تواند بی سروصدا بعد از پایان ماموریتش، اقامت کشوری را بگیرد. چرا باید بیاید و خودش را سیبل کند؟ اتفاقا من می خواهم بگویم متاسفانه و با کمال شرمندگی بسیاری از مسئولان کنونی جمهوری اسلامی دچار عقده های روانی و ناکامیهای فراوان.... هستند. این را فقط کسانی می توانند تائید کنند که از نزدیک با این نمایندگان خدا بر روی زمین کار کرده باشند. خدا عاقبت ما را با جمهوری اسلامی بخیر بگرداند.

توسط: Saeed از: USA
۳۱ ۰۶ ۱۳۸۹ ۰۲:۰۰
به مبارزه برای احقاق حق مردم ایران خوش آمدید
Read more

۱۳۸۹ شهریور ۳۰, سه‌شنبه

نا مه جمعی از فعالین سیاسی و مدنی در حمایت از دیپلماتهای سبز

نامه جمعي از فعالين سياسي ومدني در تقدير وحمايت از ديپلمات‌هاي سبز

به دنبال پیوستن گروهی از دیپلمات‌های جمهوری اسلامی به جنبش اعتراضی مردم ایران، جمعی‌ از کوشندگان سیاسی - مدنی با انتشار نامه‌اي از اقدام این دیپلمات‌ها تقدير کرده‌اند.

متن نامه این گروه به شرح زیر است:

هم میهنان عزیز و آزادی خواه ایران،

این روز‌ها نشانه‌های ریزش درونی رژیم استبدادی ولایت فقیه، یکی‌ از غیر مردمی‌ترین رژیم‌های سیاسی جهان، باز هم بیش از بیش آشکار میشود. حاکمان وقت، علیرغم وعده‌های دروغین و پوشالی قبل از کسب قدرت، مبنی بر اعطای آزادی به همه اشکال گفتاری و اندیشه یی به اقشار شهروندی، از نخستین روز تشکیل و تثبیت نظام خود دست به کشتار شرم آور و بیرحمانه همه مخالفین زدند.

در این میان، تلاش‌های خستگی‌ ناپذیر یکایک ایرانیان، اعم از کنشگران مدنی، کوشندگان حقوق بشر، فعالین سیاسی داخل و خأرج کشور، کارگران، روزنامه نگاران، زنان، سندیکاها و شهروندان شریف دیگری که از منظر این حاکمیت در تقسیم بندی‌های اقلیتی و "غیر خودی" قرار میگیرند، در تسریع فروپاشی بنای ستم قشریون و افراطیون در قدرت ، آثار چشمگیر تری بجای گذاشتند.

هم میهنان آزادی خواه، شما نیک‌ واقفید، که در سده اخیر ایرانیان برای دستیابی به آزادی، برابری، تجدد، و گسترش آموزه‌های متعالی انسانی‌ به مراتب و پیوستگی کوشیده اند و این راه دشوار کماکان تا حصول آزادی، این گوهر گرانبها ادامه خواهد یافت. هم اینک در شرایطی که کشور عزیزمان در سخت ترین بحران‌های سیاسی قرار گرفته است و انواع خطرات در کمین این کهنه دیار تاریخ نشسته است و دولتیان نو کیسه، که خود ترکیب مشکوکی از نظامیان سرکوبگر و فقهای قدرت پرست می‌باشند، نارضایی ملی‌ ایرانیان نسبت به ظلم‌های مضاعف و سرکوب‌های خونین نیز مرحله به مرحله شکل تازه ایی بخود میگیرد و ادامه این روند، برایند روشنی را نوید میدهد.

جدال‌های جناحی و نزاع‌های نظامی و غوغاگری‌های جاه طلبانه قوای سه گانه از یک سو و درماندگی و سرخوردگی سپاه سرکوب و مافیای ترور و وحشت از سوی دیگر، همگی، مصادیق مصرح‌، مطلوب، متقن و محکمی است که اتخاذ تصمیم در ملحق شدن و پیوستن به مردم را الزامی میسازد.

ریزش روزانه مدیران میانی و عالیرتبه از سفارت خانه های رژیم و پیوستن پیاپی آنها و نیز خروج جمعی‌ از هواداران و وابستگان پیشین حکومتی به شمول مدیران بلند پایه و کوچ آنها در اعتراض به تضییع حقوق حقه ملت ایران، بسیار موجب تقدیر می باشد و بی شک موجب خرسندی ملت آزاد منش ما خواهد بود.

اینجانبان جمعی‌ از کوشندگان سیاسی - مدنی، ضمن ستایش از شجاعت و شهامت سفرای سبز که با درک درست و آگاهی‌ عمیق راهشان را از حکومت گران نامشروع و غیر مردمی جدا ساختند و به مبارزات مدنی مردمی ملحق شدند، از دیگر همکاران، همراهان و دست اندر کاران این دیپلمات‌ها در هر حوزه یی از مسئولیت و مدیریت انتظار داریم تا با تأسی از سفرای راستین ملت ایران در جهان، تصمیمی تازه اتخاذ نمایند و در ایجاد زنجیره انسانی‌ شکل گرفته در همبستگی‌ با مطالبات مردم داخل ایران نقش تاریخی خویش را ایفا نمایند. چه، که روز موعود ایرانیان از رهایی اهریمنان حاکم نزدیک هست وهرگونه غفلت و تاخیر در پیوستن به این مسیر، تاوانی جبران ناپذیر در برخواهد داشت. در همين راستا وبا اميد به فراگير شدن وگسترش حمايت از ديپلماتهاي باشرف وفرزندان خلف ملت ايران که به جنبش سبز پيوسته اند' جمعی‌ از کوشندگان سیاسی - مدنی 'بدينوسيله وبا انتشار نامه اي از اقدام کارگزاران و دیپلماتهای رژیم در راه پیوستن به جنبش دمکراسی خواهانه مردم ایران تقدير نموده وحمايت خود را از آنها اعلام مينمايند.

اسامي امضا کنندگان بترتيب حروف الفبا:

۱- محمد ارسي (نویسنده و تحلیلگر)

۲- رضا اشرف پور(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۳- پارسا جعفري(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۴- فرزاد حميدي(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۵- کيانوش سنجري(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۶- رضا شاهيني(فعال سیاسی )

۷- کوروش صحتي(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۸ - شپول عباسي(فعال سياسي وکارگردان)

۹- حميد عليزاده(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۱۰ - ماشااله عباسزاده (تحلیلگر سیاسی

۱۱- روزبه فراهاني پور(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۱۲-مهرداد ماجدي(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۱۳- منوچهر محمدي(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

۱۴-امير حسين موحدي(روزنامه نگارو زندانی سیاسی سابق)

۱۵- امين موحدي( روزنامه نگارو زندانی سیاسی سابق)

۱۶- آرش مهاجري‌نژاد(فعال دانشجویی و زندانی سیاسی سابق)

Read more

۱۳۸۹ شهریور ۲۵, پنجشنبه

واکنش مطبوعات وابسطه به دولت به استعفای دیپلماتها

پناهندگی‌های پی‌در پی نتیجه نقص چرخه کادرسازی دیپلماسی انقلاب

سومین پناهندگی یکی از نمایندگان وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در کشورهای اروپایی، در حالی با استقبال رسانه‌های بیگانه مواجه شده است که به نظر می‌رسد ضعف این وزارتخانه در کادرسازی نیروهای انقلاب یکی از دلایل اصلی این اتفاقات است.

به گزارش رجانیوز، بی‌بی‌سی امروز خبر داده است که "رایزن دوم و وابسته مطبوعاتی سفارت ایران در بروکسل روز جمعه استعفا داده و به صف مخالفان حکومت پیوسته است." این رسانه انگلیسی در ادامه گزارش خود با ذوق‌زدگی افزود "این سومین دیپلماتی است که در اعتراض به وقایع پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته ایران کناره گیری می کند. محمد رضا حیدری کنسول سابق ایران در اسلو که پیش‌تر به نروژ پناهنده شد، روز دوشنبه در گفتگوی تلفنی با بی بی سی فارسی خبر استعفای آقای فرهنگیان را تایید کرد و گفت او اکنون در اسلو به‌سر می برد."

وی ادعا کرده است که فرزاد فرهنگیان روز جمعه استعفای خود را به سفیر ایران در بلژیک اعلام و سفارت را ترک کرد. به گفته آقای حیدری، سفیر ایران آقای فرهنگیان را "تهدید" کرده و گفته است این تصمیم او عواقب شدیدی خواهد داشت و به همین دلیل او بروکسل را ترک کرده و به نروژ رفته است. محمد رضا حیدری گفت آقای فرهنگیان ساعت 11 صبح سه شنبه جزئیات این استعفا را طی یک کنفرانس خبری در اسلو اعلام خواهد کرد. دیپلمات‌های معترض بیشتری در درون "سیستم" هستند که آنها نیز به تدریج استعفا خواهند داد.

هفته پیش نیز فردی که رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه از او به‌عنوان کارشناس اقتصادی سفارت ایران در فنلاند نام برد استعفا و درخواست پناهندگی کرد و به هوچی‌گری علیه جمهوری اسلامی با ادعای تقلب در انتخابات پرداخت.

اما در عین اینکه وزارت خارجه باید تضمین‌های لازم و گزینش‌های دقیقی را قبل از اعزام نمایندگان به کشورهای دیگر که در واقع به‌عنوان نمایندگان نظام شناخته می‌شوند، ترتیب دهد و نهادهای امنیتی هم باید با رصد فعالیت نمایندگی‌ها از اینکه با آبروی کشور بازی شود، جلوگیری کنند، به نظر می‌رسد آسیب‌های ناشی از غفلت از کادرسازی مستمر نیروهای انقلاب در دستگاه دیپلماسی کشور و حلقه بسته کارشناسان و دیپلمات‌ها در این شرایط بروز جدی پیدا می‌کند.

تعدادی از ناظران سیاسی معتقدند وزارت امور خارجه متناسب با امکانات، در ایفای مأموریت‌هایی را که از آن انتظار می‌رود، حضور مؤثر ندارد که این مسئله به‌دلیل اعتقاد نداشتن برخی دیپلمات‌ها و نمایندگانی است که بعضاً مسئولیت‌های کلیدی نیز برعهده دارند.

روشن نبودن خروجی مبتنی بر جهت‌گیری‌های انقلاب اسلامی در دانشکده وزارت خارجه به‌عنوان مرکزی با مأموریت اصلی کادرسازی دستگاه دیپلماسی به‌طوری است که بعضاً اساتیدی در این دانشکده تدریس می‌کنند که خود اعتقادی به دیپلماسی انقلابی ندارند.

گفته می‌شود یکی از اهداف رئیس‌جمهور در انتصاب نمایندگان ویژه بر اساس اصل 127 قانون اساسی نیز ایجاد زمینه برای ترمیم همین نقاط ضعف و در دستور کار داشتن رویکردهای تحولی در وزارت امور خارجه است. اگرچه برخی از مصادیق در نظر گرفته شده به‌دلیل سوابق اجرایی و اظهارنظرهای جنجالی خود احتمالاً تنها به حاشیه‌ها خواهند افزود.


Read more

۱۳۸۹ شهریور ۲۰, شنبه

رایزن سفارت جمهوری اسلامی در فنلاند رسما به «کمپین سفارت سبز» پیوست


رایزن سفارت جمهوری اسلامی در فنلاند رسما به «کمپین سفارت سبز» پیوست

آقای حسین علیزاده رایزن سوم سفارت و کاردار موقت جمهوری اسلامی در فنلاند بعد از اعلام قطع همکاری خود با دولت کودتا، طی دیداری که با آقای محمدرضا حیدری از «کمپین سفارت سبز» و رحمان ساکی از «کمیته نروژی – ایرانی حمایت از مبارزات مردم ایران – اسلو» داشت، رسما پیوستن خود به «کمپین سفارت سبز» را علنی داشت. ایشان دلائل قطع همکاری خود با دولت کودتا را عدم مشروعیت آن و ادامه سرکوب خواست های مردم و انگیزه خود در این کار را همبستگی با جنبش سبز و هر چه رساتر نمودن صدای اعتراض مردم ایران در افکار عمومی جهانیان اعلام کرد.

آقای حسین علیزاده روز دوشنبه گذشته در ملاقاتی که با آقای رسول موسوی سفیر جمهوری اسلامی در فنلاند داشته است، استعفای خود را به ایشان اعلام کرده است. وی هم چنین از یک ماه پیش از حضور در سفارت امتناع کرده است. ایشان از قطع همکاری با دولت کودتاچیان و پیوستن دیپلمات های ایرانی به جنبش سبز و تشکیل سفارت سبز مردم ایران در کشور های مختلف پشتیبانی می کند و می گوید با اعلام انزجار از آن چه که حکومت بعد از انتخابات ۲۲ خرداد با مردم ایران و جنبش سبز آنان کرده است، حاضر به همکاری با حکومت نیست.

هم چنین خانواده ایشان نیز از این تصمیم استقبال نموده اند.

آقای حسین علیزاده هم اکنون در فنلاند اقامت دارد و پلیس قنلاند در جریان تصمیم ایشان قرار دارد و امنیت جانی ایشان و خانواده اشان را بر عهده دارد.

هم چنین بنا به گفته آقای علیزاده قرار است دیداری هم با هیات اعزامی وزارت خارجه جمهوری اسلامی صورت بگیرد، که ایشان پذیرش آن را به حضور خبرنگاران در این دیدار مشروط نموده است.

آقای حسین علیزاده متولد تهران اول تیر ماه ۱۳۴۴ هستند دارای تحصیلات لیسانس فلسفه از دانشگاه تهران، فوق لیسانس روابط بین الملل دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه.

نزدیک به ۲۱ سال کارمند رسمی وزارت امور خارجه با رسته سیاسی. آقای علیزاده به دو زبان عربی و انگلیسی تسلط کامل دارند. آقای علیزاده دارای همسرو سه فرزند یک دختر و دو پسر می باشد. همسر ایشان در رشته مشاوه روانشناسی در مقطع لیسانس تحصیلات خود را به پایان برده است.

آقای حسین علیزاده در مقطع انقلاب بهمن ۵۷ سیزده سال داشت.

آقای علیزاده در طی ۲۱ سال کار دیپلماتیک خود، سه سال در بلغارستان و سه سال در مصر و سه سال اخیر د فنلاند به عنوان نفر دو و در مقاطعی به عنوان کادار موقت سفات خدمت کرده است . وی ۱۵ سال اخیر در بخش بین الملل وزارت خارجه در ماموریت های موقت به کشورهای زیر سف داشته است: نیویورک، ژنو، تایلند، وین، سریلانکا، پاریس ، بوسنی، صربستان، کرواسی و..

آقای علیزاده اولین بار خبر استعفاء و پایان دادن به همکاری دیپلماتیک خود با جمهوری اسلامی را در روز جمعه ۱۰ سپتامب ۲۰۱۰ از طریق مصاحبه با یک روزنامه محلی در هلسنکی را اعلام کرد.

وی با توجه تحولات اخیر ایران پس از تقلب انتخاباتی ۲۰۰۹ که منجر به شکل گرفتن جنبش سبز ایران شد، به عنوان یکی از فعالان جنبش در درون سیستم وزارت خارجه

حضور فعال داشت. وی با توجه به مخاطراتی که برای او در این خصوص به وجود آمد، ناگزیر به اعلام استعفا و علنی کردن فعالیت های خود شد.

Read more

۱۳۸۹ شهریور ۱۶, سه‌شنبه

بالا گرفتن انتقادها از تداوم موازی‌کاری در سیاست خارجی


چکیده :
احمدی نژاد پیش از این هم چهار نماینده ویژه در حوزه سیاست سیاست خارجی منصوب کرده بود که یکی از آنها اسفندیار رحیم مشایی بود؛ اقدامی که واکنش منتقدان و تذکر رهبری را در پی داشت. رهبری در دیدار با اعضای دولت به صراحت از موازی کاری در سیاست خارجی انتقاد کرد؛ اصطلاحی که نمی‌توانست مصداقی جز انتصابات اخیر احمدی نژاد داشته باشد. با این حال احمدی نژاد همچنان بر دور زدن دستگاه رسمی سیاست خارجی و انتصاب نماینده ویژه در این حوزه اصرار دارد.

کلمه – گروه سیاسی: در حالی که اعلام شده احمدی نژاد با بی‌اعتنایی به نظر صریح رهبری، قصد دارد دو نماینده ویژه جدید در حوزه سیاست خارجی منصوب کند، وزیر امور خارجه با لحن تندی از نماینده ویژه احمدی نژاد در آسیا انتقاد کرد و او را به ناپخته سخن گفتن متهم ساخت؛ انتقادی که در واقع متوجه رئیس دولت است.

منوچهر متکی در مصاحبه با خبرنگاران در خصوص اظهارات روز گذشته بقایی، رئیس سازمان میراث فرهنگی و نماینده ویژه احمدی نژاد در آسیا، گفت: مشخص نیست آقای بقایی بر اساس کدام مسئولیت و از چه جایگاهی این گونه سخنان نسنجیده را بیان می کند، در حالی که هنوز آثار منفی اظهارات اخیر وی که موجب بروز مشکل در روابط خارجی شد از بین نرفته است.

وی همچنین با اشاره به اینکه نظر رهبری در خصوص پرهیز از موازی کاری در سیاست خارجی باید فصل الخطاب باشد، تصریح کرد: تضعیف دستگاه دیپلماسی کشور بویژه در شرایط کنونی آن هم توسط برخی از افراد دولت مصداق بارز بر شاخه نشستن و بن بریدن است.

اشاره متکی به سخنان روز قبل بقایی است که از انتصاب دو نماینده ویژه جدید توسط احمدی نژاد در حوزه های آفریقا و آمریکای جنوبی خبر داده بود. بقایی که خود به عنوان نماینده ویژه احمدی نژاد در آسیا شده، در دولت قبل، معاون رحیم مشایی در سازمان میراث فرهنگی بود و اکنون به ریاست این سازمان رسیده است.

احمدی نژاد پیش از این هم چهار نماینده ویژه در حوزه سیاست سیاست خارجی منصوب کرده بود که یکی از آنها اسفندیار رحیم مشایی بود؛ اقدامی که واکنش منتقدان و تذکر رهبری را در پی داشت. رهبری در دیدار با اعضای دولت به صراحت از موازی کاری در سیاست خارجی انتقاد کرد؛ اصطلاحی که نمی‌توانست مصداقی جز انتصابات اخیر احمدی نژاد داشته باشد.

با این حال احمدی نژاد همچنان بر دور زدن دستگاه رسمی سیاست خارجی و انتصاب نماینده ویژه در این حوزه اصرار دارد. این اصرار، امروز واکنش‌های تندی را برانگیخت. سه نماینده شاخص اصولگرا در این زمینه به احمدی نژاد تذکر کتبی دادند، روزنامه مردمسالاری نسبت به تخلف رئیس دولت از دستور صریح رهبری هشدار داد و مرکز پژوهش‌های مجلس نیز تعیین نماینده ویژه در سیاست خارجی را اقدامی خلاف قانون اساسی دانست.

اما تندترین واکنش متعلق به سایت الف متعلق به احمد توکلی بود که در یادداشتی بدون امضا با عنوان «آن پنبه را از گوش خود در بیاورید» به شدت از رفتار رئیس دولت و نزدیکانش در این ماجرا انتقاد کرد و ضمن نابخردانه توصیف کردن آن، به آقایان بقایی، مشایی و حامی ایشان در دولت یعنی احمدی نژاد هشدار داد که: پنبه نشنیدن یا خود را به نشنیدن زدن یا بی توجهی به اوامر ولی فقیه را از گوش خود درآورند.

این سایت اصولگرا نوشت: ممکن است افراد مذکور به هر دلیل تاسف بار، طالب ورود به این بازی و تنش آفرینی و مهم کردن مسایل فرعی مورد نظرشان باشند، اما باید بدانند فارغ از موضوع مورد بحث، نافرمانی از فرمان ولایت، نه تنها مهم است که نادیده گرفتنی نیست و عاقبت این رفتارها، چنان که برای تعدادی از پیشینیان در سال های دور و نزدیک رقم خورد، برای آن ها نیز دردناک خواهد بود.

هنوز مشخص نیست سرنوشت دردناکی که سایت احمد توکلی، احمدی نژاد را به آن وعده می‌دهد، دقیقا چیست. اما یادآوری این نکته ضروری است که طیف گسترده نمایندگان اصولگرا در مجلس، تاکنون حتی از طرح یک سؤال رسمی از احمدی نژاد هم ناتوان بوده‌اند و حداکثر به همین دست انتقادات لفظی بسنده کرده‌اند.

حال آیا این بار آنها خواهند توانست با متهم کردن احمدی نژاد به نقض دستور ولی فقیه، برخورد شدیدتری با وی داشته باشند؟



Read more

۱۳۸۹ شهریور ۱۱, پنجشنبه

دیده های یک شاهد عینی از سطح شهر تهران در آستانه روز ایران (قدس)

وحشت ، ترس و نگرانی از حضور مردم : پیام مانور نظامی امروز

امروز سراسر تهران ، حالتی نظامی به خودش گرفت.
سراسر شهر پر از مامورین انتظامی اسلحه به دست برای ترساندن مردم شده است .
درخیابان آزادی به کل مامورین نیروی انتظامی مستقر شدند ، دانشگاه تهران ورودی اون کاملا پوشیده و پر از نیروهای گارد ویژه شده وترس و خستگی تو چهره همشون مشهود بود به طوری که سعی می کردن چشم به چشم مردم نشوند
اما نکته مهم اینه فردا امکان مانور نظامی ندارند ، چون نمی خواهند جلوی نیروهای خودشون ضعف نشون بدهند ، برای همین امروز رو سعی در ترس مردم داتشند !
مهم هست بدانیم ، به دلیل حضور مردم ، همانند سال قبل امکان درگیری به هیچ عنوان برایی آنها مقدور نیست ، در غیر اینصورت و حمله به مردم بسیار برای رژیم کودتا گران تمام می شود چرا که با این همه تبلیغات مبنی بر شکست جنبش سبز، نتیجه ایی غیر از این گرفته خواهد شد
پس بیاید همه باهم در این روز شهر خود را با فریاد نه غزه،نه لبنان ،جانم فدای ایران آزین کنیم .

Read more

موسوی و کروبی: آنقدر در دروغ گرفتار شدند که یافتن کلامی راست در این دولت همچون دری گرانبهاست

دیدار رهبران جنبش سبز در آستانه روز قدس

روز گذشته آقای کروبی به دیدار مهندس موسوی رفت. در این دیدار که به مدت ۲ ساعت بطول انجامید مسائل مختلف و مبتلا به جامعه و کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ابتدای این دیدار طرفین شهادت مولای متقیان امام علی (ع) را به همه مسلمانان بویژه شیعیان تسلیت گفتند و به اهمیت لیالی قدر در این ماه مبارک اشاره کردند.
به گزارش سحام نیوز در این دیدار آقای کروبی ضمن اظهار تاسف از وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم اظهار کردند که حذف نیروهای مجرب و کارشناس از یکسو و عدم توجه دولت به برنامه ها و سند چشم انداز موجب عدم توانایی در استفاده از منابع غنی کشور بطور عام و استفاده صحیح از انرژی بطور خاص شده است. آقای کروبی اضافه کردند که در حال حاضر قطر در میدان گازی مشترک بطور جدی فعال و از منافع آن بهره مند است در حالیکه کمترین توجه به این مهم از طرف دولت ایران در موضوع اکتشاف و بهر برداری از این میدان تاکنون صورت گرفته است. ایشان همچنین اظهار داشتند اگر برنامه چهارم بدرستی اجرا می شد امروزه ما باید بیش از ۶ میلیون بشکه نفت روزانه استخراج می کردیم در حالیکه برداشت ما کمتر از۵/۳ میلیون بشکه در روز است.همچنین کروبی از وضعیت میدان مشترک میان ایران و عراق هم اظهار تاسف کرد و گفت طرف عراقی با وجود مشکلات بسیار از جمله مسایل امنیتی توانسته است در این مدت فاز مطالعاتی خود را به پایان ببرد و مقدمات کار در آن حوزه را مهیا کند اما مقامات ما بدون توجه به منافع ملی و آینده کشور حتی مطالعات مربوطه را نیز آغاز نکرده اند. کروبی تصریح کرد آنچه در این میان اهمیت ندارد مردم ایران و منافع ملی آنان است.
در ادامه این دیدار مهندس موسوی به پویایی جنبش سبز در لایه های مختلف جامعه اشاره کردند. ایشان در این ارتباط تصریح کردند که جنبش سبز مردم ایران بر اساس مطالباتی حق محور شکل گرفته است و در این حرکت اندیشه ها و گرایش های مختلفی دیده می شود، در این جنبش ارتقای سطح آگاهی عمومی و زدودن جهل نقش اساسی دارد. احیای حقوق اساسی و بنیادین از طریق حرکت های مسالمت آمیز هدف مشترک همه افرادی است که در این حرکت حضور دارند. مهندس موسوی ضمن محکوم کردن سیاست لا یتغیر در اعمال خشونت، بازداشت های غیر قانونی، صدور احکام سیاسی و نادیده گرفتن حقوق اولیه زندانیان بر این واقعیت تصریح کردند که تجربه یک ساله گذشته نشان از شکست سیاست توسل به خشونت و دستگیری های کور و ایجاد فضای امنیتی و پلیسی است. آقای موسوی همچنین اعلام کردند که طولانی شدن مسیر اصلاح اگرچه هزینه سنگینی بر جامعه ما تحمیل کرده است اما طرح مسائل و مباحث مختلف از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی موجب پختگی و پویایی این حرکت شده و توانسته است علیرغم فضای بسیار سنگین امنیتی لایه های مختلف اجتماعی را در بر گیرد و روز به روز نفوذ آن در جامعه بیشتر شود.
در ادامه این دیدار آقایان موسوی و کروبی در ارتباط با روز قدس، مبارزه با فرهنگ دروغ و وضعیت تاسف بار اقتصادی و معیشتی مردم بطور مشترک بر موارد زیر تاکید کردند:

روز قدس

حمایت از مسلمانان و ملت های مظلوم بویژه ملت فلسطین همواره مورد توجه ملت بزرگ ایران و امام خمینی بوده است. روز قدس تبلور حمایت مردم آزاده از ملتی مظلوم است که از سرزمین مادری خود رانده شدند و در خلال این مدت رنج ها و مشقت های بسیاری را متحمل گردیدند ملت مظلوم فلسطین علیرغم تصویب قطعنمامه های متعدد از سوی سازمان ملل متحد و عدم تمکین رژیم اشغالگر هنوز نتوانسته حق طبیعی خود را کسب نماید. قانون اساسی در اصل ۱۵۴ استقلال و آزادی را حق همه مردم جهان میداند و در عین خودداری از هرگونه دخالت در امور داخلی ملت های دیگر، از مبارزات حق طلبانه ملت های مظلوم حمایت می کند. پرواضح است وضعیت های ایجاد شده در اثر تجاوز در دنیای امروز به رسمیت شناخته نشده و نخواهد شد. همانطور که مجمع عمومی سازمان ملل مطابق اصول اساسی حقوق بین الملل مکررا اعلام کرده است کسب اراضی با استفاده از زور مشروع نیست. لذا با تاکید بر اصل حق تعین سرنوشت از مبارزه حق طلبانه فلسطینیان و تمام تلاش های صادقانه ای که در جهت دستیابی و احیای حقوق این ملت صورت گیرد حمایت می کنیم و بر این باوریم که با ایجاد بستری مناسب و با مشارکت همه مردم فلسطین اعم از مسلمان، یهودی و مسیحی (حق رای برابر) در یک پروسه سالم و عادلانه می توان آینده این سرزمین کهن و تاریخی را تعین کنند و پیروان ادیان الهی در کنار یکدیگر زندگی مسالمت آمیزی داشته باشند.

مبارزه با فرهنگ دروغ که کلید همه ناپاکی هاست

در فرهنگ و آموزه های اسلامی دروغ از بزرگ ترین معصیت ها و کلید همه ناپاکی ها تلقی گریده است “حطت الخبائث فى بیت و جعل مفتاجه الکذب”. امیر المومنین به آفت دروغ و آثار مخرب آن توجه ویژه ای کردند و فرمودند هیچ کار ناپسندی به زشتی دروغ نیست ” لا سوء اسوء من الکذب”. از معضلات امروز کشور نهادینه شدن دروغ و توسل مقامات به دروغ در حوزه های مختلف از جمله اقتصاد، مدیریت، آمار، مسائل اعتقادی و سیاسی است. آنقدر در دروغ گرفتار شدند که یافتن کلامی راست در این دولت همچون دری گرانبهاست. در همین راستا باید سخنان وزیر اطلاعات در دریافت کمک میلیارد دلاری از بیگانگان، بدون ارائه هیچ سند و مدرکی، که صد البته خود نیز می داند وجود خارجی ندارد را توهینی دیگر به حرکت خودجوش و اصلاح طالبانه مردم بزرگ و شریف ایران تلقی کرد. ضمن محکوم کردن این رفتارهای غیر شرعی، حقوقی و اخلاقی از آقایان که برای متاع ناچیز دو روز دنیا و حفظ قدرت هر منکری را مشروع میدانند می خواهیم هر چه زودتر اسناد خود ولو تقلبی آن را را منتشر کنند تا سیه روز شود آنکه در او غش باشد.

فساد و وضعیت تاسف بار اقتصادی

وضعیت اقتصادی کشور و معیشتی مردم با وجود اینکه ایران سرزمینی غنی هم به لحاظ مادی و هم به لحاظ معنوی است در شرائط بسیار نگران کننده ای قرار دارد. منابع کم نظیر خدادادی در بستر و اعماق زمین و نیز نیروی انسانی و تحصیکرده، سرمایه بسیار گران بهایی است که بدلائل مختلف از جمله علم زدایی، سوء مدیریت، عدم برسمیت شناختن حقوق و آزادی های مردم و عدم درک و شناخت در روابط بین المللی در جهت منافع ملی و آبادانی کشور تاکنون بکار گرفته نشده است. علیرغم درآمد های نجومی نفتی که در تاریخ ایران سابقه نداشته است، اقشار مختلف مردم امروزه در شرائط بسیار نابسامانی قرار دارند. طرح ها و پروژه های عمرانی ملی یکی پس از دیگری کنار گذاشته می شود و در این آشفته بازار معلوم نیست چند صد میلیارد دلار درآمدهای نفتی چگونه و کجا هزینه گردیده است. این در حالی است که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم این صاحبان اصلی کشور روز به روز وخیم تر می گردد و نرخ بیکاری همچون فساد و رانت حکومتی بشدت افزایش پیدا کرده است. در حالیکه مردم شریف ایران برای تامین نیاز های اولیه و اساسی دست و پنجه نرم می کنند، از خزانه بیت المال دهها میلیارد برای همایشی نمایشی هزینه می گردد. پرونده ها فساد اقتصادی مدیران و مقامات پیش از به جریان افتادن مراحل قضایی بیکباره مختومه می گردد تا مدعیان مبارزه با فساد به غارت سرمایه های ملی بدون دغدغه ادامه دهند. با نظامی کردن اقتصاد و اختصاصی سازی بجای خصوصی سازی، حضور و نقش مردم در حوزه اقتصاد به حداقل رسیده است و بخش خصوصی کشور که سهم ناچیزی در اقتصاد کشور دارد، در آستانه فروپاشی قرار گرفته است. رشد و توسعه اقتصادی کشور مبتی بر عدالت اجتماعی مستلزم اموری از قبیل تغییر نقش دولت از مالکیت و مدیریت به سیاست گذاری و نظارت، واگذاری امور به بخش خصوصی در پرتو رقابت سالم و شفاف و افزایش رقابت پذیری در اقتصاد ملی است.

Read more