نتیجه نظرسنجیهای مختلف رسانههای داخل ایران نشان از آن داشت که مردم از تحریمهای بین المللی خسته شدهاند و راه نجات از آن را بهبود سیاست خارجی جمهوری اسلامی میدانند.
این چیزی نیست که از چشم آقای خامنهای پنهان باشد. مهرهچینی و بازی او در انتخابات ریاست جمهوری نیز در این جهت بود که با کمترین هزینه برای اعتبار شخصیاش راه را برای مذاکره باز کند.
برای رهبر جمهوری اسلامی این بازی از نوروز ۹۲ شروع شد وقتی که در سخنرانی نوروزیاش در مشهد گفت که "با مذاکره مستقیم با آمریکا مخالفتی ندارم اما خوشبین نیستم."
او خود میدانست که این جمله چه گشایشی در کار فروبسته مذاکرات میان دو کشور ایجاد میکند اما با تاکید بر خوشبین نبودنش راه را برای انداختن مسئولیت اشتباه احتمالی بر گردن دیگران باز کرد.
این سخنان سه ماه مانده به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری بعدی بیان شد.
واضح بود آن کسی که قرار است ماموریت بزرگ مذاکرهای را برعهده بگیرد که آقای خامنهای به نتیجهاش "خوشبین" نیست، محمود احمدینژاد نیست. این ماموریت برعهده رئیس جمهور بعدی بود.
اکبر هاشمی رفسنجانی، چهرهای بود که میخواست پای میز مذاکره بنشیند و مذاکرات را به نتیجه هم برساند. خودش هم علاقه داشت در هیبت یک منجی افسانهای دوباره بر صحنه سیاست ایران ظاهر شود و شرایط را برای ایران بدون تحریم فراهم کند. اما آقای خامنهای علاقهای نداشت سند یک پیروزی احتمالی را به نام اکبر هاشمی بزند.
از میان شش نفری که نامزد ریاست جمهوری باقی ماندند، حسن روحانی مناسبترین چهره برای انجام "ماموریت بزرگ" بود. کسی که بسیاری از محاسن اکبر هاشمی را داشت و معایبش را برای رهبر نداشت.
چهرهای با سابقه که هم مدیریت جنگی را تجربه کرده بود و هم دیپلماسی را و غرب به خوبی با چهرهاش آشنا بود .
همچنین در بخشی از فیلم مستند تبلیغاتی حسن روحانی سخنان رهبر جمهوری اسلامی گنجانده شده بود که از او به عنوان مدیری که "ظرافتهای دیپلماسی" را رعایت کرده تعریف کرده است.
ازطرف دیگرهم اکنون نماینده اودرآمریکامشغول فعالیت برای مماشات با جمهوری اسلامی می باشد .
فرد مذکوردر واقع آقای امیرحسین موسویان سفیر سابق ایران در آلمان می باشد که نقش فعالی در ترور فعالین سیاسی ایران در اروپا داشته است . وی همچنین زمانی که حسن روحانی مسئولیت پرونده هسته ای را بر عهده داشت به عنوان رئیس کمیته بینالملل وعضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای بود و سخنگوی هیئت ایرانی به شمار میرفت. با شروع کار دولت محمود احمدی نژاد و پس از پایان کار تیم قبلی مذاکرهکنندگان، مسئولیت موسویان نیز به پایان رسید .
او در فروردین ۱۳۸۷ به اتهام «اخلال در امنیت ملی» به دو سال حبس تعلیقی و ۵ سال محرومیت از خدمات دولتی محروم شد این در حالی بود که رئیسجمهور و وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به جاسوسی وی معتقد بودند اما اوهماکنون در آمریکا زندگی میکند و به عنوان پژوهشگر دردانشگاه پرینستون فعالیت میکند.
خامنهای این شانس رااینک بدست آورده که خواست گروهی از منتقدانش با خواست خودش در یک مسیر قرار گرفته است. هم او و هم برخی ازمخالفانش و هم مردم عادی کوچه و بازار اکنون چاره را در مذاکره با غرب میدانند و امیدوارند با نرمش ایران، تحریمها شکسته شود.
اما این به قیمت آن است که جام زهر هسته ای کمی شیرین تر گردیده تا رهبرجمهوری اسلامی بتواند آن را راحت تر میل کند و این دراصل وظیفه مهم شیخ حسن روحانی می باشد.