۱۳۹۲ دی ۹, دوشنبه

مبارزه با القاعده پروژه مشترک آمریکا و جمهوری اسلامی ؟

پس از توافق اخیر ژنو بین جمهوری اسلامی و گروه ۱+۵ ، اخیراً عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تيم مذاکره‌کننده هسته‌ای، تصريح کرده است که جمهوری اسلامی و آمريکا درباره پرونده هسته‌ای «در حال مذاکره مستقيم» بوده و هستند.
همچنین علی‌اکبر ولايتی، مشاور بين‌الملل رهبر جمهوری اسلامی و ریيس مرکز تحقيقات استراتژيک مجمع تشخيص مصلحت نظام، هفته پيش در تلويزيون ايران، با اشاره به گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی با ۱+۵ گفت: «ما بايد با کشورهای مختلف به صورت جداگانه صحبت کنيم زيرا هر کدام از اين کشورها خصوصيت و منافع خاص خودشان را دارند.»
به گفته آقای ولايتی که در دولت‌های ميرحسين موسوی و اکبر هاشمی رفسنجانی، ۱۶ سال وزير امور خارجه جمهوری اسلامی بود، جمهوری اسلامی «اگر با تک تک اين شش کشور به اقتضاء تعامل» و «مذاکره دو به دو» نداشته باشد، از «روش درستی» استفاده نکرده است.
شایان ذکر است که گفتگوهای محرمانه ای میان جمهوری اسلامی و آمریکا با واسطه گری کشور عمان از چندی پیش آغاز گردیده که البته بخشی از محورهای این مذاکرات علی رغم تاکید مقامات ایرانی متاسفانه فاش گردیده و مربوط به موضوع همکاری دو کشور برای مبارزه با القاعده در عراق ، سوریه و افغانستان می باشد که این مطلب منجر به ایجاد چالش جدی برای گروه های سلفی تندرو و القاعده دراین کشورها شده واز سوی دیگرنیزباعث نگرانی وعصبانیت دولت عربستان سعودی از مقامات آمریکائی گردیده است . 
جنگ با القاعده پروژه ای مشترک و محرمانه بین جمهوری اسلامی ، دولت عراق و نیز آمریکا است که هم اکنون نیروهای آنها در استان الانبار در مرز سوریه و عراق متمرکز شده اند . هدف این عملیات جلوگیری از شکل گیری نخستین دولت القاعده در خاورمیانه در مرزهای عراق با سوریه و اردن است و همچنین تاثیر این عملیات بر تضعیف گروه " جبهه النصره" از گروه های ستیزه جوی و تندرو وابسته به القاعده در سوریه و نیز تثبیت موقعیت نیروهای دولت سوریه در برابر شبه نظامیان القاعده تعیین کننده خواهد بود.
آمریکا در چارچوب همین استراتژی برای مبارزه موثر با القاعده به دولت عراق سلاح هایی جدید از جمله برخی موشک ها و نیز هواپیماهای بدون سرنشین داده است.
پس از توافق آمریکا و روسیه بر امحای سلاح های شیمیایی سوریه در سپتامبر سال جاری میلادی ، دولت ایالات متحده و روسیه سیاست شان در قبال سوریه بسیار نزدیک تر شده و آمریکا دیگر اصرار جدی به سقوط حکومت بشار اسد در سوریه ندارد. برهمین اساس هم ولادیمیرپوتین رئیس جمهور روسیه نیز از طرح مبارزه با القاعده در عراق و سوریه حمایت می کند چرا که نگران امنیت بازی های المپیک زمستانی در شهر سوچی روسیه است که کمتر از شش هفته دیگر برگزار خواهد شد. 
البته برخی اسناد و شواهد حاکی ازآن است که هدف مهم دیگر دولت اوباما از همکاری با جمهوری اسلامی استفاده از پتانسیل و نفوذ آنها به منظورکمک وتسهیل حضور نیروهای آمریکایی در افغانستان نیزمی باشد. 




Read more

۱۳۹۲ آذر ۲۹, جمعه

بازی جدید آمریکا و نقش جمهوری اسلامی !

باراک اوباما رئیس جمهورآمریکا در سخنرانی پایان سال ۲۰۱۳ خودگفت: تحریم‌های جدیدعلیه جمهوری اسلامی درزمان حاضرضرورتی ندارندوتوافق هسته‌ای اخیردر ژنوفرصتی برای حل مشکلی است که دهه‌ها بر جای بوده است وباید این فرصت را به آزمون گذاشت وحال باید ببینیم آیا جمهوری اسلامی می‌تواند ازمسیری قابل قبول با جامعه جهانی همکاری کندونگرانی‌ها را درباره برنامه هسته‌ای خود برطرف سازد یا نه.همچنین درهمین راستا رئیس جمهورآمریکا در سخنانی در ششم دسامبر نیزگفته بود که می‌تواند توافق جامعی را با جمهوری اسلامی تصور کند که شامل یک مکانیسم تایید و بازرسی‌های گسترده است اما درعین حال به تهران اجازه می‌دهد ازانرژی صلح‌آمیز هسته‌ای بهره‌مند شود. این در حالی است که تعریف انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای یکی ازسخت‌ترین چالش‌های پیش رو به شمار می‌رود زیرا مقامات مذاکره کننده هسته ای جمهوری اسلامی براین نکته پافشاری دارندکه نمی‌خواهد از غنی‌سازی با خلوص پایین در خاک ایران دست بکشند. 
البته آقای اوباما نیز می‌گوید اینکه از ایران خواسته شود از تمامی برنامه‌های غنی‌سازی خود دست بکشد، واقع‌بینانه نیست وایران می‌تواند ظرفیت غنی‌سازی اورانیوم محدود را تحت نظارت دقیق در اختیار داشته باشد.

شایان ذکر است که بیت آقای خامنه ای که از ابتدا به این مذاکرت خوشبین نبوده و به آمریکا و غرب بی اعتماد است به این سخنان آقای اوباما هیچ واکنش جدی نشان نداده است، اما آقای هاشمی رفسنجانی معتقد است که تا همین جا هم خطربرزگی ازسر نظام اسلامی با این توافق رفع شده است وآینده را برخلاف آقای خامنه ای مثبت می بیند و با اشاره به مکالمه تلفنی آقای ظریف با جان کری می گوید : وقتی وزیرخارجه آمریکا به وزیر خارجه ما می‌گوید خلف وعده خود را جبران می‌کنیم و مذاکرات باید ادامه یابد؛ یعنی عزم قدرت‌های غربی برای گفت‌‌وگوهای دوستانه با ما جدی است.
البته غربی ها امیدوارند درمباحث نهائی درتوافق ژنو جمهوری اسلامی تعداد سانتریفیوژهای خود را کاهش دهد تا از این طریق زمان مورد نیاز برای تولید موادی که می‌تواند در ساخت سلاح هسته‌ای کارایی داشته باشد، افزایش یابد. حال انکه فرماندهان ارشد سپاه پاسداران وبرخی ازمقامات امنیتی جمهوری اسلامی می‌خواهند تیم مذاکره کننده موضع قاطع خود را پای میزمذاکره حفظ کنند وبرادامه فعالیت سایت فوردو و راکتور آب سنگین اراک تاکید کنند موضوعی که برخی از کارشناسان معتقد هستند امکانپذیرنخواهد بود وپا فشاری بیش از حد روی آن از سوی جمهوری اسلامی  می تواند این مذاکرات با شکست مواجه نماید . 
اعضای کمپین سفارت سبز معتقدند با توجه به چالشی که آمریکا در منطقه خاورمیانه با آن روبرو گردیده و تغییرنگرش مقامات تصمیم گیرنده درآمریکا  به مسائل منطقه ، باعث خواهد شد تا نهایتاً جمهوری اسلامی و برنامه هسته ای آن در مسیر دیگری برای انجام برخی توافقات سیاسی از جمله موضوع تروریسم بین الملل و بحران سوریه ... و همچنین آینده نظام اسلامی تغییر گفتمانی دهد . موضوعی که با توجه به مذاکرات سری و پنهانی صورت گرفته میان آمریکا و جمهوری اسلامی روی آن از سوی دو طرف تاکید گردیده و برخی ازمطالب  آن پس از افشا باعث دلنگرانی مقامات کشورهای حوزه خلیج فارس شده است .  

Read more

۱۳۹۲ آذر ۲۸, پنجشنبه

عباسعلی خلغتبری را بهتر بشناسیم .

khalatbari008
این روزها چشم و گوش ایرانیان به ژنو بود، به اورانیوم و درصد غنی سازی!
اما بد نیست از این فرصت استفاده کنیم و یادی کنیم از یکی از مردانی که سالها پیش برای سربلندی ایران تلاش میکردند …
سالها پیش وزیر امورخارجه ای داشتیم مثل همین آقای محمدجواد ظریف، به نام آقای عباسعلی خلعتبری ،ایشان دکترای حقوق بین الملل از دانشگاه پاریس بودند و سال۱۳۲۱ استخدام وزارت امورخارجه ایران شدند و پله پله طی ۳۰سال پیشرفت کردند.
ایشان، کارمند اداره تشریفات وزارت خارجه(۱۳۲۱)،کارمند اداره سیاسی(۱۳۲۲)، دبیر دوم سفارت ایران در سوئیس(۱۳۲۳)، دبیر اول سفارت ایران در لهستان(۱۳۲۶)،رایزن سفارت ایران در فرانسه(۱۳۳۱)، سفیر ایران در ورشو (۱۳۳۸)،دبیرکل سازمان پیمان مرکزی سنتو در آنکارا(۱۳۴۰)، معاونت وزارت امور خارجه(۱۳۴۷)،قائم مقام وزارت امور خارجه(۱۳۴۹) و سرانجام وزیر امور خارجه ایران(۱۳۵۱تا۱۳۵۷)
انقلاب سال پنجاه وهفت ایشان در کشور مانده بود و در ایران زندگی می کرد اما عناصر تندروی انقلابی به خانه اش ریختند،دستگیرش کردند،متهمش کردند،جرمش امضای قرار داد ۱۹۷۵ الجزایر(حدود مرزی ایران و عراق را در اروندرود بر پایه خط تالوگ مشخص میکرد و یکی از ارزشمندترینقراردادهای تاریخ معاصر ایران است) و قرارداد احداث نیروگاه اتمی بوشهر اعلام شد.
استدلال این بود،ایران با داشتن منابع نفت و گاز نیازی به نیروگاه اتمی ندارد و این عمل مصداق تضییع بیت المال بوده است.سرانجام در تاریخ ۲۲فروردین ۱۳۵۸ دادگاه انقلاب به ریاست خلخالی برپا شد،خلعتبری مفسد الارض شناخته شد و در همان روز به همراه ۱۱ نفر از مقامات سابق در زندان قصر توسط خلخالی اعدام شد.
پس از اعدام با خانواده وی بدرفتاری ها شد هرچه خلعتبری، همسر و فرزندانش داشتند مصادره شد، همسرش سالها بازحمت فراوان درتهران زندگی را میگذرانید تا بالاخره توانست اثبات کند که بخشی از اموال مصادره شده ارثی بوده است و به همین دلیل یک خانه ی کوچک به او دادند.
گذشت و گذشت ، عباسعلی خلعتبری زیر خروارها خاک پوسید …
جنگ شد،رسیدیم به قرارداد۵۹۸ با عراق،یکی از درخواست های دولت ایران عمل به مفاد قرارداد ۱۹۷۵ بود اما خلعتبری خائن بود!!
انرژی اتمی شدحق مسلم ما،قراردادها امضا کردیم ولی بازهم خلعتبری داستان ما خائن بود.
روحش شاد. 
کمپین سفارت سبز 
Read more

۱۳۹۲ آذر ۲۵, دوشنبه

آینده جمهوری اسلامی و توافقنامه ژنو

برای برون رفت از خطر نابودی جمهوری اسلامی ، شیخ حسن روحانی قبل از آنکه سکان هدایت دولت جمهوری اسلامی را در دست بگیرد در جریان تبلیغات انتخاباتی وضع اقتصادی کشور را با حوزه سیاست خارجی پیوند داده بود . روحاني در بسياري از برنامه هاي تبليغاتي خود بويژه در گفت وگوي ويژه خبري و فيلم تبليغاتي اين جمله را تکرار کرد: «سانتريفيوژها بايد بچرخند اما چرخ کارخانه هاي داخلي هم بايد بچرخند» به عبارتي راهکار ایشان براي بهبود معيشت مردم و اقتصاد کشور، تغيير در رویکرد ديپلماسي هسته اي و سیاست خارجی بود . 
شایان ذکر است که بخشي از اقشار مختلف مردم نيز اين راهکار را نزديک ترين و مقبول ترین نسخه براي بهبود وضعيت موجود که حاصل عملکرد دولت دهم بود ، بیان کرده اند .
پس از ورود وی به کاخ ریاست جمهوری و تایید صلاحیت وزرای کابینه یازدهم همین رویه با ارائه آمار و ارقامی سئوال برانگیز از سوی روحانی ادامه پیدا کرد بدون آنکه عنوان کند نظر آقای احمدی نژاد رئیس دولت دهم به رهبرجمهوری اسلامی نزدیکتر بوده است که منجر به این فاجعه در کشورشده است..
آقای روحانی در مجلس شورای اسلامی گفت: اين اولين بار است که پس از دوران جنگ تحميلي در 2 سال متوالي، رشد اقتصادي ما منفي است. اين براي اولين بار است که در کنار رشد اقتصادي منفي، کشور با تورم بسيار بالايي مواجه است. بيشترين تورم در منطقه و شايد در جهان! اينکه کشور با تورم 42 درصد و بيکاري مواجه است.
ایشان در ادامه آماری از وضعيت بيکاري ارائه داد : براساس آمار مرکز آمار بين سال هاي 85 تا 90 رقم شاغلان سالي 14 هزار نفر بوده است. البته شیخ حسن روحاني هیچ برنامه ای برای کنترل بیکاری عنوان نکردند و فقط گفتند که : اگر براي حل مشکل بيکاري «اقدام فوري» نشود، اين مشکل در سال هاي آينده بيشتر خواهد شد. اين قبيل اظهارات ایشان زماني به اوج رسيد که وي اظهار داشت: «خزانه مملکت خالي است».
با این شرایط و اوضاع اسفناک، آقای روحانی جناب دکتر محمد جواد ظریف را برای حل مشکل هسته ای و برنامه تنش زدائی در سیاست خارجی به کارزار ژنو هدایت فرمودند تا بلکه با دادن امتیازات گسترده از سوی جمهوری اسلامی از جمله تعلیق غنی سازی 20 درصد ، تعطیلی راکتور آب سنگین اراک ، اکسید کردن اورانیوم غنی شده 20 درصد و بازرسی های بدون برنامه ریزی قبلی، که البته همه آنها پس از هماهنگی و رایزنی با بیت رهبری نسخه شده بود و در اختیار آقای ظریف قرار گرفت تا بلکه بتواند آن را بعنوان حسن نیت جمهوری اسلامی به دول غربی بخصوص آمریکا عرضه نماید و راه را برای ممانعت از خطر نابودی نظام هموار نمایند.
مقامات آمریکایی پس از توافقنامه ژنو با انتشار بیانیه ای دیدگاه خود را درباره توافقنامه ژنو منتشر کردند. دیدگاه کاخ سفید کاملاً در تضاد با دیدگاه مقامات جمهوری اسلامی بود. آنها معتقد بودند که در این توافقنامه حقی برای غنی سازی ایران قائل نشده و این توافقنامه مقدمه ای برای برچیدن تاسیسات هسته ای است.
مقامات آمریکایی صراحتاً گفته اند که اگر اقدام جمهوری اسلامی را برخلاف توافقنامه ژنو تشخیص دهند نه تنها جمهوری اسلامی را با تحریم های بیشتر مواجه می سازند بلکه با تهران برخورد نظامی خواهند کرد .
برخی از سناتورهای آمریکایی همچنین اعلام کرده اند که به زودی تحریم های جدیدی را به دلیل نقض حقوق بشر علیه نظام اسلامی ایران تصویب خواهند کرد.
به نظر می رسد پس از توافقنامه ژنو ، آمریکا با طراحی تحریم های جدید و فشارهای بیشتربا توجه به مشکلات عدیده ای که  جمهوری اسلامی با آنها مواجه است در واقعه به دنبال برنامه ای دیگر وبلکه متقاعد کردن مقامات جمهوری اسلامی برای ارائه نقشی مهم و سازنده در منطقه خاورمیانه است .
البته انچه مبرهن است آن می باشد که جمهوری اسلامی هنوزاین نقش را نمی تواند بدلایلی داخلی بازی کند و باید تحولاتی در داخل شبکه و سامانه قدرت جمهوری اسلامی بوجود آید که هم اینک روند آنها در حال پیگیری و انجام است همانگونه که پس ازپایان جنگ هشت ساله با عراق تغییراتی در ساختار قدرت ایجاد گردید .
Read more

۱۳۹۲ آذر ۱۸, دوشنبه

رقابت جمهوری اسلامی و عربستان سعودی در مناقشات خاورمیانه

جمهوری اسلامی و قدرت‌های جهانی پس از یک دهه مذاکره سرانجام در روز سوم آذرماه سالجاری در ژنو به توافقی رسیدند که بر مبنای آن قسمتی از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی متوقف و در برابر بخشی از تحریم‌های بین‌المللی علیه آنها رفع می‌شود. 
این اولین قدم در بازگشت جمهوری اسلامی به عرصه مشارکت در سیاست جهانی است وبه موازات آن نشانه های از تصمیم آمریکا مبنی بر تغییر سیاست خارجی خود در خاورمیانه نیز مشاهده می شود زیرا پس از درگیری نظامی بلندمدت آمریکا در عراق و افغانستان ، مشارکت دولت اوباما در سقوط معمر قذافی در لیبی و اتهاماتی که به خاطر واکنش مبهم و نامشخص کاخ سفید در مورد حوادث مصر و سوریه مطرح شد، این توافق موقت هسته ای با جمهوری اسلامی ، نخستین حرکتی است که نشان می‌دهد باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد که سیاست خارجی خود را در خاورمیانه تغییر دهد و پس از مدت‌ها، دولت آمریکا تمایل دارد که در سیاست خارجی خود دست به ریسک بزند.
در همین حال روابط عربستان سعودی با آمریکا مدتی است که دچار ضعف شده است که از دلایل آن می‌توان به ناراحتی و عصبانیت عربستان سعودی از موضع آمریکا در مورد اخوان المسلمین در مصر و بحران سوریه، همچنین نگرانی در مورد هرگونه معامله با جمهوری اسلامی و مذاکرات پنهانی با آنها به عنوان یک کشور شیعه، اشاره کرد.
از زمان ظهور بهار عربی، عربستان سعودی وبرخی ازکشورهای عربی برای بدتر کردن شکاف فرقه‌ای بین شیعه و سنی، به شدت موضع گیری کرده اند . آنها برای نگه داشتن حکومت سنی در بحرین و حمایت و پشتیبانی از مبارزان شورشی در سوریه علیه حکومت بشار اسد، پول های زیادی خرج کرده اند.
عربستان سعودی و شورای همکاری خلیج فارس که بخش اعظم جمعیت آنها سنی‌مذهب‌ هستند، ازافزایش قدرت یک کشور شیعه در منطقه با زیر ساخت های هسته ای و داشتن ارتباط نزدیک با سایر شیعیان درکشورهای عربی بسیار نگران هستند . 
از این رو شاهد افزایش تنش‌ها و خشونت‌های فرقه ای بین شیعه و سنی که نتیجه رقابت پنهان و آشکار فی مابین جمهوری اسلامی و عربستان در منطقه است می باشیم .این اختلافات، نه تنها در عراق و یمن ،‌ بلکه در بحرین و تنش‌های فرقه‌ای لبنان نیز در حال افزایش است. 
لذا حل بحران سوریه، طبیعتا به کاهش این اختلافات منجر خواهد شد و در همین راستا باتوجه به شواهد تغییر سیاست خارجی آمریکا در منطقه خاورمیانه به منظور نزدیک شدن به جمهوری اسلامی و استفاده از نفوذ آن برای پایان دادن به این بحران فراگیر ، می تواند منجربه افزایش قدرت منطقه ای جمهوری اسلامی و همچنین نارضایتی دو چندان عربستان سعودی و سایر شیوخ عرب منطقه گردد . 
ازاین رو ترکی الفیصل، شاهزاده سعودی و رئیس پیشین سازمان اطلاعات عربستان سعودی، در نشستی درباره امنیت خاورمیانه در منامه، پایتخت بحرین، گفت که :جمهوری اسلامی در منطقه خلیج فارس واقع شده است و هر "عملیات نظامی‌" بر تمامی کشورهای این منطقه تاثیرگذار است. وی همچنین پیشنهاد کرده است که مذاکرات با جمهوری اسلامی تنها محدود به گروه ۱+۵ نباشد.»
این شاهزاده عربستانی پیش‌بینی کرده بود که مذاکرات هسته‌ای با ایران سالها طول خواهد کشید و در این سالها جمهوری اسلامی و اسرائيل توانایی‌های هسته‌ای خود را گسترش خواهند داد ،
از این رو  نه تنها عربستان سعودی، بلکه همه کشورهای حوزه خلیج فارس باید همه گزینه‌ها را در نظر بگیرند، از جمله گزینه داشتن سلاح اتمی را. ما باید تصمیم بگیریم، کدام راه را می‌خواهیم برویم و آن را تا آخر برویم. اگر ایران صاحب سلاح اتمی شود، گسترش این سلاح به هنجار تبدیل می‌شود.



Read more