۱۳۹۲ آبان ۵, یکشنبه

آیا سپاه پاسداران تا آخرمذاکرات هسته ای در کنار رهبری جمهوری اسلامی خواهد ماند ؟

 از زمان روی کار آمدن محمود احمدی‌نژاد فعالیت شرکت‌های وابسته به سپاه پاسداران در تمام عرصه‌های اکتشاف، استخراج و فروش محصولات نفتی به شکل چشمگیری افزایش داشته است.
در هشت سال گذشته با هر تحریم و تدبیر غرب که هدفش تحت فشار قرار دادن حکومت جمهوری اسلامی از طریق محدود کردن فروش نفت و محصولات نفتی بوده، فعالیت شرکت‌های وابسته به سپاه نیز برای دور زدن تحریم‌ها افزایش یافته است.
به گزارش سپاه‌نیوز،نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان مرکزی، هفتم اسفند ۹۱ در دیدار با مهندسان بسیجی از آنها خواست "با خلاقیت و نوآوری و با استفاده از ظرفیت‌های موجود تحریم‌ها را دور زده و فرصت‌سازی کنند".
سایت فیلتر شده "بازتاب" در گزارشی زیر عنوان "رمزگشایی از راز بقای تحریم‌ها" که ۲۶ اردیبهشت ۹۲ منتشر شد نوشت: «درآمد تحریم برای برادران و شبه‌برادران شاغل در رشته دور زدن تحریم‌ها، سالانه رقمی معادل ۴۰ هزار میلیارد تومان است که بزرگ‌ترین بیزینس کشور محسوب می‌شود.»
در این گزارش، واسطه دور زدن تحریم‌ها افرادی معرفی شده‌اند که "دارای ارتباطات امنیتی یا سیاسی با حاکمیت هستند". بازتاب در ادامه می‌افزاید، «ساده لوحی است که نقش این گروه را در بحرانی نگه‌داشتن شرایط دیپلماتیک کشور و اقداماتی که منجر به تداوم تحریم شود نادیده بگیریم.»
از سوی دیگر مطابق اصل ۱۱۰ قانون اساسی، رهبر جمهوری اسلامی "فرماندهی کل نیروهای مسلح" را در اختیار دارد و عزل و نصب فرمانده کل سپاه پاسداران و فرماندهان عالی نیروهای نظامی و انتظامی نیز با اوست.
بر این اساس تقریبا هیچ نهادی امکان و قدرت نظارت بر فعالیت‌های نظامیان را ندارد و هر چه دامنه بحران و تنش در روابط بین‌المللی بیشتر باشد این فعالیت‌ها "محرمانه‌تر" تلقی می‌شوند.
درباره دست داشتن سپاه در قاچاق کالا، پیش از دوران احمدی‌نژاد نیز گزارش‌هایی منتشر شده بود، اما او بالاترین مقام اجرایی کشور است که در سال ۹۰، وقتی با حامیان سابق‌اش دچار اختلاف شد، با انتقاد از وجود اسکله‌های غیرمجاز آنها را صریحا "برادران قاچاقچی خودمان" خواند.
اظهارات و کنایه‌های برخی مسئولان و شخصیت‌های ارشد جمهوری اسلامی در مورد فعالیت‌های اقتصادی سپاه چنان آشکار است که مشکل بتوان در سودمندی نظامیان از بحران در روابط خارجی تردید کرد.
احمد علم‌الهدی، از روحانیان تندرو که فروردین ۱۳۸۴ با حکم علی خامنه‌ای امام جمعه مشهد شد، ۲۹ مهر ۹۲ در دیدار با بسیجیان دانشجو کسانی را که خواهان بهبود روابط با آمریکا و کاهش تنش در سیاست خارجی هستند "ساختارشکن" خواند و هشدار داد که "اگر این جریان موفق شود کار خود را پیش ببرد ما همه چیز را از دست خواهیم داد".
با این همه، تحریم‌های بین‌المللی و تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه جمهوری اسلامی می‌تواند در دراز مدت زیان‌های شدیدی به سپاه پاسداران و نظامیان ایران وارد کند.
مهم‌ترین زیان سپاه می‌تواند تضعیف رهبر جمهوری اسلامی باشد. چنانچه تاثیر تحریم‌ها رهبر جمهوری اسلامی را مجبور به عقب‌نشینی و نوشیدن "جام زهر"ی مشابه آنکه روح‌الله خمینی در پذیرش خاتمه جنگ با عراق نوشید کند، بخش بزرگی از فعالیت سپاهیان که به عنوان دور زدن تحریم‌ها انجام می‌شود بلاموضوع خواهد شد.از طرف دیگر، چیرگی روابط غیرشفاف بازرگانی در اقتصاد ایران، چنان که امروز شاهد آن هستیم، به گسترش فساد در سرتاسر ارکان حکومت می‌انجامد که مغایر با تمام شعارها درباره مشروعیت و منزه‌طلبی منشاء اسلامی قدرت است.
به اعتقاد بسیاری از تحلیل‌گران، در چنین شرایطی ادامه وضعیتی که سود نظامیان را تضمین می‌کند، به معنای ادامه موقعیتی است که کل حکومت جمهوری اسلامی را با بحران هویت روبرو می‌کند و با تضعیف طبقه متوسط، جامعه را به ورطه تقابل نیروهای نظامی و مردم می‌کشاند که در اغلب تجربه‌های تاریخی صاحبان توپ و تفنگ از آن سربلند بیرون نیامده‌اند.

Read more

۱۳۹۲ مهر ۲۷, شنبه

تحلیل دفتر سیاسی شورای ملی ایران از مذاکرات ژنو


مردم بزرگ و تاریخ ساز ایران زمین

حاکمان نظام جمهوری اسلامی به دلیل بی کفایتی در مدیریت و عدم توانایی در مملکت داری، دزدی، چپاول و اختلاس های میلیاردی، پشتیبانی از گروه های تروریستی و در نتیجه سیاست های ماجراجویانه و در تقابل با حقوق بین الملل کشورمان را در جهان منزوی کرده و افزون بر آن تحریم های بی سابقه از سوی جامعه جهانی، ایرانمان را به سوی بحرانی تاریخی و اقتصادی فروپاشیده و ورشکسته مواجه ساخته است. 
حاکمان جمهوری اسلامی اذهان عمومی را حول محور پرونده هسته ایی هدایت می کنند که گویی قبل از مطرح شدن پرونده گسترش سلاح های هسته ایی از سوی حاکمان جمهوری اسلامی، ‌اختلافی با این نظام وجود نداشته است و یا بعد از حل مسئله هسته ایی در ایران دیگر مشکلی با این نظام استبدادی وجود نخواهد داشت. 
در واقع، هدف نظام جمهوری اسلامی از یکسو حفظ توان و قابلیت تولید سلاح هسته ایی است و از سویی دیگر پروژه کاهش تحریم ها و آزاد کردن مبلغی از میلیادها پول بلوک شده ملت ایران در بانک های جهانی برای جبران خزانه خالی دولت ولایت فقیه می باشد.
دیپلمات های خندان دولت دست نشانده ولایت فقیه در پی خرید وقت با بهره گیری از شکاف های سیاسی کنگره و کاخ سفید در آمریکا هستند. غافل از اینکه در جوامع دمکراتیک شکاف ها و اختلاف های سیاسی نمایانگر فرایند طبیعی در تصمیم گیری حکومتی این کشورها می باشد. 
حاکمان جمهوری اسلامی با نمایش خیمه شب بازی گروه «افراطیون» به اصطلاح مخالف غرب در مقابل دولت انتصابی «اعتدال» به اصطلاح موافق ایجاد رابطه با غرب، با سیاست همیشگی دور زدن دیگر بازیگران جامعه جهانی به ویژه کشورهای منطقه که نگران سیاست های بحرانزای جمهوری اسلامی در این ناحیه هستند، به دنبال شکستن بخشی از تحریم ها در راستای منافع نظام در تقابل با منافع ملی هستند. 
پرسش اینجاست که آیا نظام جمهوری اسلامی تن به شفافیت در ارتباط با برنامه گسترش سلاح های هسته ایی می دهد؟ آیا جمهوری اسلامی همه شرایط جامعه جهانی تن در خواهد داد؟‌ 
اگر جمهوری اسلامی به همه خواسته های جامعه جهانی تن در بدهد، یعنی همه اصول نظام را با دست خود از بین برده که به دنبالش سقوط رژیم جمهوری اسلامی است. رژیم آگاه به این مهم با استفاده ابزاری از نام مردم ایران، با ارائه تئوری دکترین برد-ـ برد کشورمان را به بحرانی خانمانسوز سوق می دهد که نتیجه اش واقعیت تلخ جبران ناپذیر برای مردم بزرگ ایران می باشد. 
هم میهنان، اکنون که استقامت به دور از خشونت مردم ایران پس از سه دهه و مقاومت کنشگران و نیروهای سیاسی ـ مدنی درون و برون مرز پس از واقعه خرداد ۱۳۸۸ و همچنین فشارهای گسترده بین المللی رژیم خامنه ایی را وادار به عقب نشینی های بزرگ کرده است واصل اول نظام که همواره مقابله با غرب و آمریکا بوده فروریخته است، اجازه ندهیم که نام شریف ملت ایران قربانی و هزینه نمایش دولت انتصابی شود. برهمگان روشن است که منافع حاکمان جمهوری اسلامی همواره در تضاد و در تقابل با منافع ملی بوده و بر دوش یکایک ما شهروندان ایرانی است که به جهانیان نشان دهیم، حساب ما مردم ایران از حکومت جمهوری اسلامی جدا می باشد. 
جمهوری اسلامی وارد معرکه بازی دو سر باخت شده و در چنین شرایطی برماست که مطالبات و خواسته های خود از جمله آزادی بیان،‌ آزادی احزاب، آزادی رسانه، آزادی همه زندانیان سیاسی ـ عقیدتی، آزادی سندیکاها، آزادی تجمع و تظاهرات، آزادی و برابری برای همه شهروندان ایران را در مقابل کشورهای غربی که خود را پیشرو احترام به حقوق بشر می دانند، بیش از پیش مطرح کنیم و این نظام تمامیت خواه را وادار به عقب نشینی نهایی کنیم. 
با گذری در تاریخ جهان، همه حکومت های تمامیت خواه و آپارتاید همچون نظام ولایتی جمهوری اسلامی محکوم به فنا بوده، هستند و خواهند بود. قهرمان اصلی تاریخ فردای ایران آزاد، برای برقراری حکومتی سکولار و مردمی برای فرزندانمان، ما مردم ایران هستیم. کلید رهایی از همه قفل های پوسیده این نظام تمامیت خواه در دستان ما مردم ایران است.

دفترسیاسی شورای ملی ایران 
بیست وهفتم مهرماه یکهزارو سیصدو نودو دو

Read more

۱۳۹۲ مهر ۲۶, جمعه

دست و دلبازی اوباما با پول های ملت ایران !

روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی به نقل از يك مقام ارشد دولت آمريكا نوشته است : به دنبال اولين دور اميدوار كننده مذاكرات هسته اي با جمهوری اسلامی ، دولت اوباما با هدف كاهش آلام تحريم ها، در حال ارزيابي طرحي است كه در صورت اقدامات خاص تهران در راستاي برنامه هسته اي، جمهوری اسلامی به دارايي هاي مسدود شده خود در آمريكا دسترسي خواهد يافت.
روزنامه نيويورك تايمز افزود: بر اساس اين طرح، آمريكا مي تواند دارايي هاي مسدود شده ايران را به صورت قسطي پرداخت كند تا از مخاطرات سياسي و ديپلماتيك لغو تحريم هايي كه از جانب ائتلاف كشورهاي مختلف اعمال شدند، دوري كند.
اين مقام ارشد آمريكايي افزود: اين طرح كه در كاخ سفيد و وزارت خارجه در دست بررسي است، همچنين اين امكان را براي باراك اوباما فراهم مي كند تا در واكنش به پيشنهادهاي جمهوری اسلامی ، بدون بر هم زدن سازوكار تحريم هايي كه دولت آمريكا سال ها وقت صرف اعمال و اجراي آنها كرد، از مذاكرات بيرون آيد. 
یکی از مشکلاتی که در محافل داخل رسانه‌ای و سیاسی آمریکا بارها به آن اشاره شده، این است که آنها در چه مقطعی از توافق با جمهوری اسلامی باید با کاهش تحریم‌ها به گام‌های عملی ایران پاسخ دهند؟ و اگر جمهوری اسلامی گام‌های لازم برای رفع آنچه غربی‌ها به آن نگرانی‌ها از برنامه هسته‌ای می‌گویند، بردارد، آمریکا در برابر این گام‌های جمهوری اسلامی باید چگونه عمل کند؟ یک نگرانی که بارها از آمریکایی‌ها شنیده شده این است که اگر تنها یک آجر از دیوار تحریم‌های ضد جمهوری اسلامی برداشته شوند کل آنچه طی این سالها ساخته شده فرو می‌ریزد، زیرا برداشت بسیاری از کشورها و کمپانی‌ها این را به عنوان نشانه‌ای خواهند دید که بحران به پایان رسیده و آنها مجاز به تبادل و تجارت با جمهوری اسلامی هستند. با این حال، اگر آمریکا به گام‌های عملی جمهوری اسلامی بدون رفع تحریم‌ها پاسخ دهد جمهوری اسلامی نیازی به توافق بر سر برنامه هسته‌ای خود نخواهد دید. این باعث شده برخی در دولت اوباما راه دیگری را انتخاب کنند که رفع فشارهای مالی از جمهوری اسلامی ، بدون برداشتن تحریم‌ها است. در حال حاضر50 میلیارد دلار از پول های جمهوری اسلامی در بانکهای سرتاسر جهان مسدود شده‌اند که این اقدام به خاطر تلاش‌های کاخ سفید و وزارت خزانه‌داری آمریکا است. 
در واقع، دولت اوباما قصد دارد پاداش امیتازگیری احتمالی از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را با پول خود مردم ایران بدهد و با این اقدام خود ضمن حفظ چهره حقوق بشری خود ، خزانه خالی جمهوری اسلامی را برای دادن بدهی های معوقه پیمانکاران سپاه پاسداران و نهاد های تحت امربیت ولی امر مسلمین جهان را فراهم نموده بدون آنکه حتی یکی از تحریم های بین المللی سخت و شکننده را علیه مردم ایران لغوکند.

Read more

۱۳۹۲ مهر ۲۵, پنجشنبه

اتلاف وقت یا مذاکرات سازنده ؟

برطبق اعلام برخی منایع دیپلماتیک ، جمهوری اسلامی یک طرح دو مرحله ای را به گروه 5+1 ارائه کرده است که در مرحله اول این طرح که بین سه تا 6 ماه طول خواهد کشید غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم را انجام نخواهد داد؛ به علاوه، تهران در این مرحله ضمن دادن اطمینان خاطر درباره فعالیت‌هایش در رآکتور اراک، اطلاعات بیشتری درباره این رآکتور ارائه خواهد داد و اجازه دسترسی‌های بیشتر به آن را فراهم خواهد نمود.
این منبع نزدیک به مذاکرات ژنو همچنین ادعا کرده ضرب‌الاجل نهایی برای اینکه جمهوری اسلامی تمامی مناقشات مربوط به برنامه هسته‌ای خود را حل کند نیز یک سال در نظر گرفته شده است. قرار شده قبل از اینکه هر دو طرف به نقطه‌ای برسند که بتوانند اعلام کنند تمام موارد محرمانه باقی بماند.
موضوعات دیگری که در این طرح منظور شده به احتمال محدود کردن غنی‌سازی جمهوری اسلامی و کاهش تعداد سانتریفیوژهای انجام‌دهنده غنی‌سازی است.
همچنین عباس عراقچی عضو تیم مذاکره کننده ی هسته ای جمهوری اسلامی ، در مصاحبه با خبرگزاری «آی‌پی‌اس» گفته است که جمهوری اسلامی برای اجرای پروتکل الحاقی در پایان توافق هسته‌ای دوجانبه آمادگی دارد.
وی در مصاحبه با این خبرگزاری گفت: «پروتکل الحاقی بخشی از آخرین گام است. این گزینه روی میز است، اما نه در حال حاضر؛ بخشی از مرحله پایانی است.»
البته در صورت پذیرش این پروتکل، امکان بازرسی‌های جامع تری از تاسیسات هسته‌ای جمهوری اسلامی برای بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی فراهم خواهد شد.
این اظهارات وی بلافاصله با واکنش تند برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مواجه شده است ، بگونه ای که ببعضی از نمایندگان علیرغم مثبت ارزیابی کردن مذاکرات ژنو، پذیرش پروتکل را از اختیارات مجلس دانسته و گفته اند: «این موضوع به مصوبه مجلس نیاز دارد که در همین زمینه در جلسه یکشنبه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره این موضوع بحث خواهیم کرد.»
حال باید منتظر ماند و دید که، طی 6 ماه یا نهایتا 12 ماه آینده اتفاق خاصی در روند پرونده هسته ای جمهوری اسلامی ایجاد خواهد شد یا خیر؟ آیا جمهوری اسلامی پروتکل الحاقی را خواهد پذیرفت؟ آیا میزان غنی سازی اورانیوم در ایران بار دیگر نسبت به گذشته محدود خواهد شد؟ آیا بارزسان سازمان انرژی اتمی می توانند از مراکز حساس جمهوری اسلامی سرزده بازدید کنند ؟و....

Read more

۱۳۹۲ مهر ۱۵, دوشنبه

آقای روحانی ، منافع ملی ایران در چه و در کجاست ؟


پرسشی دارم از شما جناب آقای روحانی مقام عالی جمهور اسلامی ، بعنوان یک ایرانی در تبعید :
 آیا شما از معنی < منافع ملی > که در کتب روابط بین الملل آمده ، شناختی دارید ؟  یا اینکه منافع ملی از نظر شما همان مصلحت نظام مقدس اسلامی است؟
 شما مکرراً در مصاحبه های خود در ایران و آمریکا و... از منافع ملی مردم ایران صحبت می کنید و در کنار ان به پیشنهادات و سخنان رهبری جمهوری اسلامی اشاره دارید ، البته از کسی که از حمله به سفارت امریکا حمایت کرده و لقب امام برای خمینی انتخاب کرده و نماینده ولی فقیه در شورای عالی امنیت ملی بوده و حکم ریاست جمهوریش را با تنفیذ آقای خامنه ای قانونی کرده ، نه از رای اکثریتی مردم و با توصیه رهبری نظام به احمد جنتی در شورای نگهبان صلاحیتش تایید شده است دیگر انتظاری بیش از این نیست.... حال به شما عرض می کنم که پاسخ این پرسش ساده چیست جنا ب روحانی ؟
منافع ملی ایران سرمایه گذاری درساخت وتوسعه برنامه مشکوک هسته ای نیست .

منافع ملی ایران در غنی سازی اورانیوم با خلوص بالا نیست زمانی که هنوز نیروگاه های هسته ای که روسها قول اش را 10 سال پیش داده وساخته نشده است 
 منافع ملی ایران در این نیست که ماهیانه مبلغ هنگفتی از خزانه ملی به دانشمندان روسی داده شود وسپس روسها با کارت ایران در شورای امنیت  سازمان ملل با آن بازی کنند .
 بدانید منافع ملی ایران در رابطه نداشتن با کشورهای چون کانادا وامریکا نیست. 
منافع ملی ایران در این نیست که به شبکه های تروریستی در عراق ،لبنان ، افغانستان ،سوریه و... کمک مالی بشود.
منافع ملی ایران سرمایه گذاری در بی ثباتی منطقه و دخالت در امور داخلی های کشور های همسایه نیست. 
منافع ملی ایران در این نیست که به افراط گری اسلامی درعراق ،افغانستان ، سوریه، یمن ، لبنان و مصر دامن بزنید. 
منافع ملی ایران در این نیست که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و یا آذربایجان و روسیه در دریای خزر از نفت و گاز بیشتر سود ببرند و به خاطر سیاستهای بی خردانه شما در این ٣٥ سال ، ایران که خود از بنیانگذاران  سازمان اوپک بوده ، امروز جایگاه خود را باید بعداز عراق جنگ زده و عربستان ببیند. 
منافع ملی ایران شرکت کردن مستقیم در جنگ داخلی سوریه نیست که فردا آتش آن دامن ایران و ایرانی را بگیرد. 
منافع ملی ایران در برقراری تحریم های فلج کننده از سوی اتحادیه اروپا و امریکا نیست ، امروز تورم 40% و بیکاری 22% تولید ناخالصی -1.5 % و کمبود دارو و گندم گریبان گیر مملکتی شده است که تمامی دنیا حسرت داشتن منابع طبیعی آن رامی خورد .

 منافع ملی ایران در این نیست که نفت ایران به خاطر مدیریت نادرست دوستان شما  به یغما رود. 

منافع ملی ایران در این نیست که موشکهای شوروی سابق که در انبارهای روسیه مانده و درحال پوسیدن است را با مبلغ هنگفتی بخرید و بارنگ کردن آنها به نام خود ثبت کنید.       

نگویید دولت قبلی و سیاستهای آن باعث این مشکلات شده است ، زیرا همگان می دانند که شروع این مشکلات ازپیدایش نظام مقدس جمهوری اسلامی وهدایت آن به دست پر برکت اقای هاشمی رفسنجانی که روزگاری فرمانده کل قوا بود و اینک  ازحامیان اصلی شما می باشند ، آغاز گردید . 
بدانید منافع ملی ایران در این نیست که گذرنامه جمهوری اسلامی جهت مجوز ورود به سایر کشورهای جهان در مکان ١٦٧ جهانی جا داشته باشد .
 منافع ملی ایران و ایرانی در این نیست که نزدیک به ٦ میلیون تبعیدی ، پناهنده و آواره در جهان داشته باشید ... 
بگوید در این 35 سال چه کار مفیدی و تاثیر گذاری در راستای منافع ملی ایران در جامعه بین الملل برای سربلند ملت ایران انجام داده اید ؟ 

من به شما می گویم : کمک به گروه های تروریستی ، کمک به ترانزیت قاچاق مواد مخدر،فرارمغزها ازایران وداشتن پرونده سنگین نقض حقو ق بشر ، بی اعتبارکردن ملت ایران در سطح جامعه بین الملل و در نهایت آوردن فقر، بیکاری ، اعتیاد و فحشا و هزار زندانی سیاسی و عقیدتی درداخل کشور، ثمره عملکرد شما و سایر یاران بیت خامنه ای  در این سالها بوده است . 

ازطرف یک ایرانی در تبعید 
Read more

۱۳۹۲ مهر ۱۰, چهارشنبه

روحانی و رویای برقرای رابطه با آمریکا !

جمهوری اسلامی اینک بیش از پیش زیر ذره‌بین است و آمریکا به دنبال نشانه‌ای از سوی آقای روحانی  مبنی بر جدیت و داشتن قدرت کافی برای حل مشکلات ناشی از برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی است. پس از گفت‌وگوی تلفنی اوباما و روحانی، موجی ازخوشحالی را می توان در رسانه‌ها ی دنیا دید اما در واشنگتن، هنوز تردید و شک در مورد نیت حکومت اسلامی به این راحتی از بین نمی‌رود و از سوی جمهوری اسلامی نیز عجله‌ای برای گفتن این که روابط ممکن است به زودی از سر گرفته شود، وجود ندارد.
حتی خوشبین‌ترین افراد در کاخ سفید نیز معتقدند روحانی باید به زودی سخنان هفته پیش خود را در مورد آمادگی برای اقدام در راستای اثبات این که کشورش به دنبال سلاح هسته‌ای نیست، به منصه ظهور برساند و جدیت خود را در نشست بعدی5+1 که قرار است در 15 و 16 اکتبر در ژنو برگزار شود، نشان دهد. با توجه به سخنان روحانی مبنی بر ارائه برنامه‌ای برای حل بن‌بست در این مذاکرات طی سه هفته آینده ، حال باید دید که گروه سیاست خارجی اوباما تا آن وقت به دنبال نشانه‌ای از روحانی خواهد بود که آیا وی واقعاً درگیر یک «محاسبه متفاوت» است یا خیر؟
شایان ذکر است که تحریم‌ها با خودداری جمهوری اسلامی برای متوقف کردن غنی‌سازی اورانیوم رابطه دارند و روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل گفت که بر اساس قانون منع گسترش سلاح‌های اتمی، این حق جمهوری اسلامی است که غنی‌سازی را ادامه دهد،لذا پرکردن شکاف‌ها با غرب بسیار دشوار است.
از سوی دیگر در خوش بینانه ترین حالت در صورتی که مذاکرات جمهوری اسلامی و آمریکا منجر به برقراری روابط دوجانبه و گشایش سفارتخانه های دو کشور گردد در آن صورت  آمریکا ازجمهوری اسلامی خواهد خواست سیاست منطقه‌ای خود را تغییر دهد. آمریکا خواسته‌های مشخصی از تهران دارد؛ اول تجدیدنظر در صف‌بندی‌های منطقه‌ای و محوری که جمهوری اسلامی در رأس آن قرار دارد یعنی محور حکومت اسلامی ، سوریه، حزب‌الله و حماس. نظر آمریکا درباره این محور این است که یا مطابق با منافع آمریکا رفتار کند یا حداقل مغایر با منافع آمریکا در منطقه عمل نکند یا اینکه اساساً این محور برچیده شود و جبهه‌بندی‌های منطقه‌ای به صورتی دیگر شکل بگیرد. همچنین موضوع نقض حقوق بشر و مواردی از این دست که می تواند ذهن رهبر جمهوری اسلامی را مشغول نماید همچنین با برقراری رابطه با آمریکا شعار اساسی و ایدوئولوژیک جمهوری اسلامی (مرگ بر آمریکا ) از اعتبار خواهد افتاد و یکی از اصلی ترین ستونهای آن خواهد شکست. 
حال در چننین وضعیتی رویای روحانی و تیم ظریف به واقعیت تبدیل خواهد شد ؟
Read more