میلیونها ایرانی ناتوان در پرداخت هزینه خدمات دندانپزشکی
در حالی که وزیر بهداشت سال گذشته وعده داده بود پوشش بیمه ای خدمات دندانپزشکی را اجرایی کند تا امروز چنین اتفاقی رخ نداده به طوری که وضعیت سلامت دندانهای ایرانیها به دلیل گرانی خدمات دندانپزشکی به مراتب وخیم تر از مردم سایر کشورهای همطراز ما است.
به گزارش مهر، سالم بودن دندانها از اهمیت بالایی در سلامت افراد برخوردار است چون بروز اغلب عفونتها در بدن که منجر به بیماریهای مختلفی می شود ریشه در خرابی و فاسد بودن دندانها دارد. به طوری که بیماریهای قلبی عروقی، کلیوی و... می تواند به دلیل ناسالم بودن دندانها و عفونتهایی که در بدن ایجاد می کند، اتفاق بیافتد.
دکتر محمدرضا خامی، مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار مهر از بالا بودن میزان پوسیدگی دندانهای ایرانیها در مقایسه با کشورهای صنعتی دنیا خبر داد و گفت: بیشترین دندان پوسیده، پرکرده و کشیده شده مربوط به رده سنی 12 سال است.
تحقیقات وزارت بهداشت نشان می دهد 60 درصد از کودکان 12 ساله کشور دندان پوسیده دارند و به طور متوسط هر کودک 12 ساله ایرانی حدود دو دندان پوسیده دارد.
مدیر گروه سلامت دهان و دندانپزشکی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران با عنوان این مطلب که هنوز درصد زیادی از افراد جامعه اعتقادی به مسواک زدن ندارند گفت: گران بودن خدمات دندانپزشکی نیز تاثیر زیادی در بروز این مشکل داشته است.
دکتر مرضیه وحید دستجردی، وزیر بهداشت سال گذشته در جمع دندانپزشکان کشور وعده داد که پوشش بیمه ای خدمات دندانپزشکی شامل جراحیها، پروتز و ارتودنسی را پیگیری و اجرایی کند اما تا امروز چنین اتفاقی رخ نداده است.
متاسفانه به رغم اظهارات کارشناسی که دندانپزشکان در ارتباط با ضرورت سلامت دهان و دندان عنوان می دارند اما خدمات دندانپزشکی آن همچنان در حوزه زیبایی قرار دارد و شامل بیمه نمی شود.
بر اساس نتایج تحقیقات وزارت بهداشت، 52 درصد دندانهای سه ساله ها و حدود 90 درصد دندانهای 6 ساله ها، 90 درصد دندانهای شیری و دائمی 9 ساله ها و حدود 60 درصد دندان دائمی 12 ساله های کشور پوسیده است. در حالی که شاخص پوسیدگی دندان برای سه ساله ها 1.9، برای 6 ساله ها 5 و 9 ساله ها که برای دندانهای شیری و دائمی محاسبه میشود 0.9 و برای 12 ساله ها حدود دو درصد است.
وی افزود: اکثر افراد به خصوص در مناطق محروم شهری و روستایی به دلیل هزینههای بالای درمان ریشه، مجبور به کشیدن دندانهای پوسیده میشوند.
این در حالی است که کشیدن دندانها به خصوص اگر جایگزین نداشته باشد باعث مشکلات گوارشی و تغذیه ای میشود.
کمپین اتحادیه کارگران کشتی رانی، قطار و ترانسپورت بریتانیا برای آزادی رضا شهابی
اتحادیه کارگران کشتی رانی، قطار و ترانسپورت در بریتانیا با انتشار بیانیه ی مطبوعاتی، اعلام کرد که برای آزادی رضا شهابی، یک کمپین گسترده و بین المللی سازمان داده است. در این بیانیه آمده است:
" رضا شهابی، خزانه دار سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه است که رهبران آن در سالهای گذشته هدف موج دستگیری و زندان بوده اند . رضا شهابی و یکی از همکاران او سعید ترابیان - که در نهم ماه ژوئن دستگیر و سپس آزاد گردید- بعد از اعتصاب کارگران شرکت واحد در سال 2005 ، به مدت چهار سال شغل اشان به حالت تعلیق در آمد، دستمزد شان قطع شد و تنها بعد از تصمیم دادگاه، مجداد به سر کار خود باز گشتند."
"رضا شهابی در روز 12 ژوئن دستگیر شد. او هنگامی که به سرکار رفته بود، به اداره مرکزی شرکت واحد اتوبوس رانی فراخوانده شد و در آنجا توسط نیروهای امنیتی دستگیر گردید. آنها سپس او را به منزلش بردند و بعد از بازرسی منزل، کامپیوتر او را مصادره کرده و آن را به همراه شهابی با خود بردند. بنا به گزارش ها، رضا شهابی به بند امنیتی بخش 209 زندان بدنام اوین، منتقل شده است.
" نماینده پارلمانی اتحادیه آقای جان مکدنل، یک طرح پارلمانی به شماره 633 در ارتباط با دستگیری و زندانی شدن رضا شهابی در بخش شکنجه زندان اوین در تهران را برای ارائه به پارلمان بریتانیا تهیه دیده است . در این طرح چنین آمده است :
" این پارلمان، دستگیری بدون اعلام جرم رضا شهابی، خزانه دار سندیکای کارگران اتوبوس رانی تهران در 12 ژوئن ۲۰۱۰ را محکوم می کند؛ پارلمان از این دستگیری که آخرین نمونه از موج آزار و اذیت فعالین اتحادیه های کارگری در ایران است، به شدت ابراز نگرانی می کند؛ پارلمان از اینکه رضا شهابی در بخش 209 زندان اوین که به مرکز شکنجه شهرت دارد، نگاه داشته شده، بشدت نگران است. افزون بر این، پارلمان از اینکه رضا شهابی در سلول انفرادی بسر می برد و دو ماه است که با اعضای خانواده و دوستان خود تماس نگرفته ، سخت نگران است. با توجه به اینکه عفو بین اللمل بر این باور است که رضا شهابی به احتمال زیاد، زندانی سیاسی به شمار می رود و فقط به دلیل فعالیت های سندیکایی زندانی شده است، پارلمان براین باور است که تداوم حبس رضا شهابی، به معنای نقض پیمان بین المللی در مورد حقوق مدنی و سیاسی است که ایران هم آن را امضا کرده است. پارلمان از دولت ایران می خواهد که رضا شهابی را فوری آزاد کند و از دولت بریتانیا می خواهد که برای کمک به آزادی رضا شهابی همه توان خود را بکار گیرد."
بنا به بیانیه مطبوعاتی این اتحادیه، درساعات اولیه انتشار این طرح پارلمانی، 5 نماینده پارلمان، طرح را امضا کرده اند و امضا ها همچنان ادامه دارد. همچنین قرار است که با رسیدن امضا ها به حد نصاب، این طرح، بطور رسمی در پارلمان بریتانیا مورد بررسی قرار گیرد.
بنا به این بیانیه، تعدادی از نمایندگان در نشست علنی پارلمان بریتانیا ، از وزیر امور خارجه این کشور در خواست خواهند کرد که برای آزادی رضا شهابی دست به اقدام بزند.
این اتحادیه همچنین اعلام کرده است که موضوع دستگیری و زندانی شدن رضا شهابی را در نشست سراسری فدارسیون جهانی کارگران ترانسپورت مطرح خواهد کرد و از آن فدراسیون خواهد خواست که برای آزادی رضا شهابی اقدام کند. این نشست، قرار است که در اوایل ماه اوت، در شهر مکزیکوسیتی برگزار شود.
ترجمه و تهیه گزارش از اتحاد بين المللى در حمايت از كارگران در ايران
رویترز: کره جنوبی در فکر پیوستن به جمع تحریمکنندگان ایران
زاديو فردا : خبرگزاری رویترز به نقل از منبعی در سئول میگوید که دولت کره جنوبی در حال سبک و سنگین کردن پیوستن به جمع کشورهایی است که جمهوری اسلامی را تحریم کردهاند. ایران چهارمین تأمینکننده بزرگ نفت خام برای کره جنوبی است، و سئول برای چرخاندن چرخ اقتصاد بزرگ خود به انرژی نیاز فراوان دارد.
در دو ماه گذشته و پس از تصویب چهارمین قطعنامه تحریمی علیه جمهوری اسلامی در شورای امنیت سازمان ملل، آمریکا با تحریمهایی یکجانبه بر بار این تحریمها افزود و پس از آن کانادا، استرالیا، و اتحادیه اروپا در این اقدام به آمریکا پیوستند.
مقامات کشورهای غربی میگویند این تحریمها را با هدف فشار هر چه بیشتر بر مقامات جمهوری اسلامی اتخاذ میکنند تا آنها را وادارند از جاهطلبیهای هستهای خود دست بردارند.
به نظر میرسد کره جنوبی، از اصلیترین متحدان آمریکا در آسیا، از زمانی به فکر پیوستن به جمع تحریمکنندگان ایران افتاده است که نماینده ویژه باراک اوباما در امور خلع سلاح و کنترل تسلیحات هفته گذشته به سئول سفر کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رابرت آینهورن، مشاور ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور خلع سلاح و کنترل تسلیحات، در سفر روز دوشنبه خود به سئول، پایتخت کره جنوبی، از مقامات این کشور خواسته است به گروه کشورهایی بپیوندد که تهران را تحت فشار گذاشتهاند.
این در حالی است که چون ایران چهارمین تأمینکننده نفت برای کره جنوبی است، قطع واردات نفت ایران میتواند اثری عظیم بر اقتصاد این کشور داشته باشد.
خبرگزاری رویترز روز جمعه از قول یک مقام ارشد در دولت کره جنوبی که نخواسته است نامش فاش شود گفت: «این میتواند به اقتصاد ما لطمه بسیار بزند. دولت در موقعیت بسیار دشواری است.»
کره جنوبی که چهارمین اقتصاد بزرگ در قاره آسیاست از نظر خرید نفت خام در مقام پنجم جهان قرار دارد و از این میان حدود ۱۰ درصد از نیازهای خود را از منابع ایران تأمین میکند.
در این میان واشنگتن در حالی از سئول دعوت کرده است که به جمع تحریمکنندگان ایران بپیوندد که کره جنوبی پس از بحران اقتصادی جهانی اخیر بخش اعظم تلاش خود را بر بهبود شرایط برای شرکتهای کوچک و متوسط متمرکز کرده، و ایران برای بسیاری از این شرکتها از جمله مهمترین بازارها به شمار میرود.
به گفته خبرگزاری رویترز، ایران برای صنایع اتومبیلسازی و وسایل خانگی کره جنوبی بازاری چهار میلیارد دلاری به حساب میآید و حدود دو هزار تولیدکننده کرهای با ایران رابطه تجاری دارند.
جمهوری اسلامی هنوز تصمیمی در مورد سرنوشت سکینه محمدی آشتیانی نگرفته
راديو فرانسه : یک مقام قوۀ قضائیه ایران امروز در مقابل کمیته رفع تبعیض سازمان ملل در ژنو گفت که کشورش هنوز تصمیم قطعی در مورد سرنوشت خانم سکینه محمدی-آشتیانی نگرفته، هر چند قوۀ قضائیه ایران اجرای حکم سنگسار وی را در نتیجۀ فشارهای بین المللی به حال تعلیق درآورده است.
یک مقام قضایی ایران، مصدق کهنمویی، در ژنو در مقابل کمیتۀ رفع تبعیض سازمان ملل گفت که جمهوری اسلامی ایران هنوز تصمیمی در مورد سرنوشت سکینه محمدی- آشتیانی که به جرم زنا یا در واقع رابطۀ جنسی آزاد محکوم به سنگسار شده تصمیمی نگرفته است. این مقام قضایی جمهوری اسلامی اضافه کرده است که پروندۀ خانم محمدی- آشتیانی همچنان در دست بررسی است و هنوز تصمیم قطعی شامل آن نشده است.
مصدق کهنمویی تصریح کرده است که سکینه محمدی- اشتیانی علاوه بر داشتن رابطۀ جنسی آزاد با دو نفر به خاطر شرکت در قتل همسرش متهم شناخته شده و به موجب قوانین قصاص اسلامی حکم هر دو اقدام مرگ است.
با این حال، مقام قوۀ قضائیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده است که هنوز هیچ چیز در مورد سرنوشت خانم محمدی-آشتیانی روشن نیست و جمهوری اسلامی تصمیمی در این مورد نگرفته است.
کارزار گستردۀ بین المللی برای جلوگیری از سنگسار شدن خانم محمدی-آشتیانی موجب شد تا قوۀ قضائیه ایران اجرای این حکم را به حال تعلیق در آورد. در سی و یکم ژوئیه گذشته رئیس جمهوری برزیل لویز ایگناسیو لولا داسیلوآ از همتای ایرانی اش محمود احمدی نژاد خواست که به نام دوستی اش با وی اجازه بدهد سکینه محمدی-آشتیانی در برزیل پناهنده بشود.
دیده بان حقوق بشر : به آزار زندانیان سیاسی پایان دهید
هفده نفر پس از اعتراض به بدرفتاری مامورین در انفرادی به سر می برند؛ همچنین خانواده های آنها نیز تهدید شده اند(نیویورک، 6 اوت 2010) – دیده بان حقوق بشر امروز طی بیانیه ای از مقامات زندان های ایران خواست تا به بازداشت هفده زندانی سیاسی در سلول های انفرادی پایان دهد و این افراد را تحت حمایتهای حقوقی موجود از جمله دسترسی به خانواده ها و وکلایشان قرار دهند. تمامی هفده زندانی مذکور از تاریخ 26 ژوئیه و در پی اعتراض به شرایط رو به افول زندان اوین در اعتصاب غذا بسر می برند و حق برقراری ارتباط با خانواده از آنها سلب شده است.
این هفده نفر در میان صدها زندانی دیگری قرار دارند که در بند 350 زندان اوین نگهداری می شوند. عده قابل توجهی از این افراد را دگر اندیشان سیاسی و تظاهر کنندگان صلح طلبی تشکیل می دهند که به صورت گسترده و به دنبال انتخابات جنجال آمیز ریاست جمهوری 12 ژوئیه 2009 به طور غیرقانونی دستگیر شدند. بعضی از منابع بر این باورند که تعداد زندانیان که طی چند روز اخیر دست به اعتصاب غذا زده اند افزایش یافته است.
جو استورک، معاون بخش خاور میانه در دیده بان حقوق بشر بیان داشت که «نگهداری این زندانیان سیاسی در سلول های انفرادی به جای پاسخ به خواسته های مشروع آنها جز وارد کردن صدمه بیشتر به آنها اثر دیگری ندارد. آنها باید هر چه زودتر به بندهای عمومی زندان منتقل شوند، دسترسی به خدمات پزشکی مورد نیاز را داشته، و حق امکان برقراری ارتباط مجدد با عزیزانشان را نیز داشته باشند».
مقامات زندان این هفده نفر را از روز 26 ژوئیه پس از اعتراضات آنها نسبت به شرایط وخیم زندان به سلول های انفرادی انتقال دادند. عضوی از خانواده یکی از این زندانیان طی تماسی با دیده بان حقوق بشر اظهار داشت که از بامداد روز پنجشنبه، 5 اوت، سه تن از زندانیان دست به اعتصاب «خشک» زده و از خوردن و نوشیدن امتناع نمودند. این فرد نسبت به شرایط اسف بار و رو به وخامت زندانیان ابراز نگرانی شدید نمود. از وفتی که زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند مقامات برخی از آنها را به درمانگاه زندان منتقل کردند، اما پس از انجام مراقبتهای اولیه درمانی با سرم آنها را به سلول های خود باز گرداندند. تعدادی از این هفده زندانی از بیماری هایی نظیر مرض قند، ام اس و نارسائی های قلبی رنج می برند و نیاز به مرافبتهای دائمی دارند.
هفده زندانی اعتصاب کننده عبارتند از: بهمن احمدی امویی، غلام حسین عرشی، ابراهیم بابائی، بابک بردبار، مجید دری، جعفر اقدامی، کوهیار گودرزی، پیمان کریمی آزاد، علی ملیحی، عبدالله مومنی، حمید رضا محمدی، ضیا نبوی، حسین نورانی نژاد، علی پرویز، کیوان صمیمی، محمد حسین سهرابی راد و مجید توکلی. در میان این افراد، چهره هایی از روزنامه نگاران، فعالان حقوق مدنی، فعالان دانشجویی، فعالان حقوق بشر، اعضای گروه های سیاسی مخالف و رزمندگان سابق جنگ ایران و عراق به چشم می خورند. دیده بان حقوق بشر اسنادی را در اختیار دارد که نشان می دهند تعدادی از این اعتصاب کنندگان به واسطه فعالیتهای سیاسی شان در چند سال اخیر از سوی دولت ایران مورد هدف قرار گرفته، دستگیر و زندانی شده اند.
به نوشته سایت اینترنتی کلمه، وابسته به آقای میر حسین موسوی، نامزد پیشین انتخابات ریاست جمهوری و رهبر مخالفین، این هفده نفر به دلیل اعتراض به شرایط وخامت بار زندان و سوء رفتار مقامات با زندانیان به سلول های انفرادی منتقل شدند. زندانیان مذکور پس از انتقال آنها به سلول های انفرادی توسط مقامات دست به اعتصاب غدا زدند. در جریان انتقال زندانیان از بند عمومی به انفرادی، آنها ظاهرا از سوی نگهبانان زندان مورد تهدید، آزار و تحقیر لفظی قرار گرفتند. از هفته گذشته تا کنون، مقامات زندان از برقراری هر گونه ارتباط بین محبوسین بند 350 با خارج از زندان جلوگیری نموده و تمام زندانیان این بند را از حق ملاقات و تماس تلفنی محروم ساخته اند.
در تاریخ 2 اوت، این هفده زندانی سیاسی با صدور بیانیه ای پنج خواسته خود را از مقامات زندان مطرح ساختند. این خواسته ها عبارت بودند از: پای بندی کامل مقامات زندان به تمامی حقوق قانونی زندانیان، آزادی آنها از حبس انفرادی، افزایش زمان مکالمات تلفنی و بهبود تسهیلات پزشکی در زندان. بر اساس بیانیه این هفده زندانی، مقامات زندان مکررا به آزار زندانیان پرداخته، به صورت یکجانبه و غیر قانونی حق ملاقات و امکان تماس تلفنی آنها را محدود یا انکار نموده، و از فراهم سازی معالجات و رسیدگی های اولیه پزشکی سر باز می زنند. گزارشات نوشته شده توسط کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران نشان می دهد که مقامات زندان به گونه ای هدفمند و نظام یافته از دسترسی زندانیان سیاسی به خدمات درمانی جلوگیری می کنند.
بر اساس گزارشات دریافتی از رسانه های فارسی زبان خانواده ها از روزی که زندانیان دست به اعتصاب غذا زدند در صدد بوده اند تا با آقای جعفری دولت آبادی، دادستان تهران و نیز سایر مقامات دولتی گفتگو کنند تا بتوانند مجوز تماس با زندانیان در حال اعتصاب را اخذ و ضمن طرح تقاضای بهبود شرایط زندان از مقامات، موجبات انتقال آنان را به بند عمومی زندان فراهم آورند. در تاریخ 2 اوت و پس از آنکه نگهبانان زندان اعضای خانواده های زندانیان را از مقابل زندان اوین متفرق نمودند، آنها نیز به نشانه اتحاد با عزیزان در بند خود دست به اعتصاب غذا زدند.
به نوشته سایت اینترنتی کلمه، در روز چهارشنبه، 4 اوت، پلیس ضد شورش با باتون به سوی خانواده های زندانیان در اعتصاب غذا یورش برده و با توسل به زور عکس های عزیزانشان را از آنان ربوده و آنها را به دستگیر شدن تهدید کردند. یک فعال حقوق بشر ایرانی که درارتباط نزدیکی با اعضای خانواده زندانیان قرار دارد به دیده بان حقوق بشر گفت که در روزهای اخیر مقامات دولتی با تهدید و ارعاب خانواده های زندانیان آنها را از هر گونه مصاحبه با رسانه های خبری بر حذر داشته اند.
قوانین بین المللی و نیز قوانین داخلی کشور مقامات زندان ها در ایران را مسئول تامین احتیاجات اولیه زندانیان دانسته و بر لزوم رفتار محترمانه و انسانی با آنان تاکید می نمایند. کنوانسیون بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران نیز یکی از امضاکنندگان آن به شمار می رود هیچ گونه رفتار یا تنبیه غیر انسانی و تحقیر آمیز را جایز نمی شمارد. در سال 2004، گروه ناظر سازمان ملل بر حبس بدون محاکمه ایران را به واسطه استفاده ابزاری و نظام یافته از حبس انفرادی مورد انتقاد قرار داد. این گروه در گزارش خود اظهار داشت که «حبس های انفرادی طولانی مدت در ردیف رفتار غیر بشری قرار می گیرد که در کنوانسیون جهانی علیه شکنجه تعریف شده اند». اصول اساسی سازمان ملل متحد در ارتباط با رفتار با زندانیان تصریح می کند که «اقدامات جهت لغو کردن و یا محدود ساختن استفاده از حبس انفرادی به عنوان مجازات باید مورد اجرا و تشویق قرار بگیرند».
همچنین اصول 22 و 39 قانون اساسی ایران هر گونه توهین به شان و شخصیت افراد و بازداشت شدگان را منع نموده اند. مقررات سازمان زندان های کشور نیز مقامات زندان ها را مکلف می سازد تا امکاناتی از قبیل غذای مناسب، مکان استراحت و لوازم بهداشت شخصی را برای زندانیان فراهم نمایند. علاوه بر اینها، مقررات مذکور بر حق دسترسی به خدمات پزشکی، ملاقات و ارتباط با خانواده و مرخصی موقت از زندان در صورت بروز بحران های خانوادگی تاکید می نمایند.
وکیل تعدادی از این زندانیان در اعتصاب در گفتگویی با دیده بان حقوق بشر اعلام کرد که مقامات زندان نیز مرتبا مانع ملاقات وکلا به موکلین زندانیشان می شوند. او اظهار داشت «من برای حق ملاقات باید به دادگاه بروم در حالی که قانون به من اجازه می دهد که به زندان مراجعه کنم و با موکل خودم دیدار داشته باشم». این وکیل به دیده بان حقوق بشر گفت که اخیرا دادگاه ها وکلا را جهت اخذ مجوز به دادستانی ارجاع می دهند. وی افزود: «من بارها به دفتر دادستان تهران مراجعه کردم اما موفق به ملاقات وی نشده ام».
آقای استورک اظهار داشت «تقاضاهای این زندانیان تنها بر اساس قوانینی که ایران طبق آنان موظف می باشد ارائه شده است. محرومیت زندانیان حتی از حقوق اولیه خود نمایانگر آنست که وضعیت حقوق بشر در ایران تا چه اندازه بحرانی می باشد».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر